Akbaba: Kırmızı çizgimiz ilçeler – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Kırmızı çizgimiz ilçeler

Akbaba: Kırmızı çizgimiz ilçeler

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Aralık 2018 Cumartesi - 20:17Güncelleme: 15 Aralık 2018 Cumartesi - 23:33
Akbaba: Kırmızı çizgimiz ilçeler

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, İYİ Parti ile yapılacak ittifakla ilgili değerlendirmelerde bulunurken, bundan sonraki süreçte kırmızı çizgilerinin ilçeler olduğunu söyleyerek, "Benim 19 evladım daha var. Bundan sonra tek bir evladımızı feda edemeyiz "dedi.

İttifak kapsamında Denizli’de, CHP’nin aday çıkarmayıp İYİ Parti Büyükşehir adayını destekleyeceğinin açıklandığı 12 Aralık’tan bu yana bir dizi görüşme yapan İl Başkanı Mahir Akbaba, suskunluğunu basın toplantısıyla bozdu. İl Başkan Yardımcıları Gürsel Bingüller ve Ahmet Kenan Türkmenoğlu, İl Kadın Kolları Başkanı Sündüz Başsorgun ve İl Gençlik Kolları Turgay Odabaşıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Akbaba, ittifak ile igili merak edilenleri ile bundan sonra takınacakları tutumla ilgili açıklamalarda bulundu.

Sözlerine Afrin’de şehit düşen Üsteğmen Muhammet Ali Kolo, hızlı tren kazasında yaşamlarını yitirenlere, makamında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Rize Emniyet Müdürü Altuğ Verdi’nin yakınlarına başsağlığı dileyerek başlayan Akbaba, siyasi gündeme ilişkin durumu tüm samimiyetiyle anlatacağını söyledi. İşte satır başları ile Akbaba’nın açıklaması:

“SÖZ ALDIK, SÖZ VERDİK”

“24 Haziran’ın ertesi günü kravatımızı taktık, ceketimizi giydik, ‘bir seçim biter bir seçim başlar’ dedik ve 31 Mart yerel seçimleri için çalışmalara başladık. ‘Yereli yönetmek’ sloganıyla Genel Başkanımızın da ‘Denizli’yi alacağız’ demesine inanarak, güvenerek Denizli tarihinde yapılmamış bir çalışmaya imza attık. ‘Bilgi Çağında Sosyal Belediyecilik ve Yerel Yönetimler Sempozyumu’ düzenledik. Genel merkeze ‘Biz Denizli’yi kazanmaya ant içtik, sen de yanımızda mısın?’ dedik. Söz aldık, söz verdik.

Sivil toplum kuruluşları, diğer siyasi partiler ile karşılıklı ziyaretlerde, fikir alışverişinde, dirsek temasında bulunduk. Hepsini dinledik, aklımıza yazdık, cebimize koyduk, partililerimizle paylaştık, genel merkezimize ilettik.

SİYASET SADECE PROPAGANDA DEĞİLDİR”

‘Siyaset sadece propaganda değildir. Eğitimdir, kültürdür, spordur, sanattır, kültürel birlikteliktir’ dedik; satranç, futbol turnuvası hazırladık. ‘Siyasette de sporda da kardeşlik kazanacak’ sloganıyla bu turnuvalarımızı gerçekleştireceğiz.

“DOĞRU BİLDİĞİNDE DURACAK MECLİS ÜYELERİ”

Belediye Meclisi üyelerimizin belirlenmesi hususunda Genel Başkanımızla, genel başkan yardımcılarımız Oğuz Kaan Salıcı ve Seyit Torun ile görüştük, kafamızdaki projeyi anlattık. Ön görüşmeler yaparak eğitimleri, yeterlilikleri, geçmişleri ve katkılarını raporlayıp genel merkezimize sunma yetkisini aldık. Bunu da önümüzdeki günlerde gerçekleştireceğiz. Mecliste büyükşehir ve ilçelerde ses getiren, doğru bildiğinde durma inadını sürdürecek, 9 meclisten kovulsa 10’uncusunda hem doğru duracak hem doğru konuşacak isimlerle yerelde mücadelemizi sürdüreceğiz.

“İTTİFAKI HESAPLAYAMADINIZ MI DİYE SORULURSA…”

Peki tüm bunları yaptınız da büyükşehirde ‘ittifak İYİ Parti adayı üzerinden yapılacak bunu hesaplayamadınız mı?’ diye sorarsanız… Büyükşehir için 2 müracaat vardı, genel merkeze sunuldu.”

“DENİZLİ BU İTTİFAKTA YOK” DEDİLER

Üç gündür evladını kaybetmiş baba gibiyim. İttifaka karşı mıyım? Hayır ama nasıl bir ittifak olması gerektiğinin çerçevesini de genel merkezde çizdiğimde; tüm başkanlarım seni anladık, sana hak verdik, rahat ol Denizli bu ittifakta yok’dediler. Şimdi Sayın Oğuz Kaan Salıcı’nın ‘Denizli’yi, Balıkesir’i, Manisa’yı, Kocaeli’yi, Konya’yı, Samsun’u, Trabzon’u, Kayseri’yi, Sakarya’yı ve Gaziantep’i İYİ Partili belediye başkan adayları üzerinden seçime sokacağız’ demesi ve akabinde ‘içime sinmeyen 1-2 il var, Balıkesir ve Denizli’ demesini anlayamıyorum. İttifaka değil örgütüne rağmen, siyasetin matematiğine rağmen, anket sonuçlarına rağmen canım şehrim Denizlim üzerine alınan karara karşıyım. Ben bu kararın içinde ya da yanında değilim. Konuyu kurultay sürecine bağlamak gibi sığ bir düşünceye girmeyeceğim. Kemal Kılıçdaroğlu da biziz Muharrem İnce de biziz.

“SIRA İYİ PARTİ’DEYDİ”

2014’te ittifakı Denizli’de milletin gönlünde, dilinde, ruhunda gerçekleştirdik. Tam 42 günde yüzde 40’a yakın oy aldık. Ve 2014’te o günün Atatürkçü vatanseverlerin uzattığı ele 2018’de genel seçimlerde CHP olarak karşılık verdik. Tuttuk ellerinde milletvekili seçimine girmelerini sağladık. Yani 2014’ün bedelini 2018’de ödedik. Bugün sıra yeniden Sayın Meral Akşener’deydi, Yasin Öztürk’teydi, Hasan Akgün’deydi. Yani ittifak Denizli’de CHP üzerinden kurulmalıydı.

“BİR KERE DAHA BAM TELİMİZE BASILIRSA…”

Siyasette duygusallık olur mu? Olmaz… Ben, öncelikle bir insanım. Duyguları, hisleri, ruhu, maneviyatı olan bir adamım. Duygularımla düşünsem de aklımla karar verip, mantığımla hareket ederim. Bu bağlamda istifa edecek miyim? Yönetim olarak istifa edecek miyiz? Eğer sinir uçlarımıza bir kere daha dokunulusa, eğer bam telimize bir kere daha basılırsa, eğer benim ilçe örgütlerim, ilçe başkanlarım bir kere daha görmezden gelinir yok sayılırsa bu ittifak Türkiye’de sonlanır.

AÇIK ÇAĞRI YAPTI

Açık çağrımdır: Tüm hemşehrilerim; siyasi tavrınız, mesleğiniz, eğitiminiz, meshebiniz, cinsiyetiniz, geçmişte hangi partiye oy verdiyseniz, ne olursa olsun, eğer ki AKP zihniyetinden ve bu zihniyetin yerel uzantısı AKP belediyeciliğine ‘yetiversin gari be Osmanım’ demek istiyorsanız birlikte mücadele edeceğiz. Tek bir mücadele kaybedilir o da terk edilen mücadeledir. Terk etme hemşehrim mücadele et. Mustafa Kemal Atatürk dışında herkes geçici. İnancımız, ilkelerimiz, sol düşüncelerimiz, partimiz ve mücadelemiz kalıcıdır.”

İLÇELER PM’DE NETLİK KAZANACAK

Bu arada soruları da yanıtlayan Akbaba, kırmızı çizgilerinin ilçeler olduğunu ve feda edilecek tek bir ilçe olmadığı, durumun 18 Aralık’taki Parti Meclisi’nde netleşeceğini söyledi. Akbaba, bir başka soru üzerine de “Adaylığı açıklanan bir insanın onuruyla, haysiyetiyle oynatmayız” diye konuştu.

İL YÖNETİMİNDE BİR İSTİFA

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, yaşanan gelişmeler üzerine il yönetiminden Ersin Çağırgan’ın istifa ettiğini, ancak dilekçeyi henüz işleme koymadığını sözlerine ekledi.