Zolan: Denizli dünya kenti olacak – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zolan: Denizli dünya kenti olacak

Zolan: Denizli dünya kenti olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Kasım 2018 Pazartesi - 13:38Güncelleme: 26 Kasım 2018 Pazartesi - 13:38
Zolan: Denizli dünya kenti olacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli için hayallerinin olduğunu Denizli’yi dünya kenti yapacaklarını, bunları gerçekleştirmek, hizmete devam etmek için 31 Mart’ta Denizlililerden bir kez daha teveccühlerini isteyeceğini söyledi.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adaylığı açıklanan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, seçim dönemine AK parti İl Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısıyla start verdi. Basın toplantısına AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, Milletvekili Nilgün Ök, ilçe teşkilat ve belediye başkanları ile partililer katıldı.

FİLİZ: AK PARTİ’NİN BELEDİYECİLİĞİYLE KİMSE YARIŞAMAZ

Basın toplantısında ilk konuşmayı AK Parti İl Başkanı Necip Filiz yaptı. “AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz” diyen Filiz, sadece bugünü değil yarınları da inşa etmek için çalıştıklarını, gerçekleştirilen yatırım ve eserlerle, yeni projelerle seçime gittiklerini söyledi.

Yeniden aday gösterilmesinden dolayı Zolan’ı kutlayan Filiz, “Osman Zolan başkanımız sosyal belediyeciliği hayata geçirdi, önemli projeleri gerçekleştirdi. Yapılamaz denilen birçok şey 2004’ten bu yana Denizli’de yapılmıştır. Köklü çalışmalar ve asırlık yatırımlarla şehrin güzelliklerine güzellikler katmıştır” dedi.

ÖK: DEĞİŞİM GÖRMEZDEN GELİNEMEZ

Milletvekili Nilgün Ök de bir dönem belediye meclisinde görev yaptığını, Zolan’ın da 2004’ten bu yana çalışmaların, projelerin ve işin içinde olduğunu, AK parti döneminde yaşanan değişim sürecinin görmezden gelinemeyeceğini, dışarıda Denizli’nin güzelliklerinden söz edildiğini ve denizli’nin parmakla gösterilen şehir olduğunu ifade etti.

ZOLAN: EMANETE SAHİP ÇIKTIK

Milletin verdiği emanete gece gündüz çalışarak sahip çıktıklarını, 31 Mart’ta da emanetin sahibine yeniden başvurulacağını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından adaylığının uygun görüldüğünü, teveccühlerinden dolayı kendisine şükranlarını sunduğunu kaydetti. Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2004’TEN HİZMET DESTANLARI YAZILIYOR”

“Denizli’de 2004’ten beri hizmet destanları yazılıyor. İnşallah 2019’dan sonra da o belediyecilik anlayışımızla gece gündüz hizmet için gayret göstereceğiz. Tabiki hiçbir ayırım yapmaksızın, mensubiyetinin ne olduğuna bakmaksızın bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da tüm Denizli’yi kucaklayarak, hepimizi kardeş bilerek, yoldaş bilerek Denizli’mizde hizmet destanlarını yazmaya devam etmek için milletimizden 31 Mart’ta tekrar yetki isteyeceğiz. Vatandaşımızın bize teveccühü en üst seviyede olacaktır. Bundan hiç kuşkumuz yok.

HAYALLERİMİZ VAR, HEDEFLERİMİZ VAR”

Şunu net olarak belirtmemiz gerekiyor. Yaptığımız birçok projeler var ve Denizli ile ilgili hayallerimiz var, hedeflerimiz var. Denizli’mizin geldiği nokta Türkiye’de parmakla gösteriliyor. Hedefimiz Denizli’yi dünya kenti yapmak. Dünya kenti denildiğinde Denizli’yi de sayılma noktasına getireceğiz. O nedenle önümüzdeki dönem çok çok önemli. Büyükşehir açısından ilk dönem zordu. İlin tamamına varan hizmetleri, öncelikleri çok iyi belirleyerek Denizli’mizde Büyükşehir’in temelleri sağlam atılmıştır. İnşallah bu temelle üzerine her dönem daha da güzellikler eklenerek hizmetler devam edecek. Denizli sevdamız. İnşallah yine hizmetinde olacağız.

“ESAS MAKAM MİLLETİN GÖNLÜ”

Makamlar gelip geçicidir. Esas olan iz bırakmaktır, esas olan iz bırakmaktır, esas olan eser bırakmaktır, esas olan gönüllerde kalmaktır. Bizim için makamların en güzeli milletin gönlüdür, orada yer almaktır. Taş taş üstüne koyacağız, hizmetler yapacağız ama gönüller yapma, her bir gönüle girme ve orada geniş şekilde yer alma çabamız devam edecektir. Bugün bismillah diyoruz, ilk adımı mensubu olmaktan dolayı gurur duyduğum partimizde atıyoruz. Liderimizin vermiş olduğu büyükşehir ile ilgili emanete sahip çıkarak, Denizli’miz için güzellikleri yapmaya gayret edeceğiz.

“KİM NE DERSE DESİN CEVAP VERMEYECEĞİZ”

Her seçim kampanyasında belirttiğim gibi bugün de olmazsa olmazımı söylüyorum. Seçim kampanyamız boyunca son güne kadar kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin biz sadece ve sadece yaptıklarımızı anlatacağız, sadece ve sadece yapacaklarımızı anlatacağız. Denizli’ye olan sevdamızı anlatacağız. Nitelikli, kaliteli, onurlu bir kampanya olması konusunda en üst seviyede hassasiyet göstereceğiz. Hiç kimseyle uğraşmayacağız, kimse için söz söylemeyeceğim. Kim bana ne söylerse söylesin cevap vermeyeceğim. Lafa bakacağız laf mı diye… Büyükşehir belediye Başkanı olarak çalıştık, herkesi kucakladım. En küçüğünden en büyüğüne hep beraber kol kola yürüdük.

“ORTAK MARKAMIZ DENİZLİ”

Ortak paydamız Denizli. Denizli’ye hizmet etmek için yola düşen herkesi tebrik ediyorum. Denizli’ye sahip çıkan herkese teşekkür ediyorum. Ama hiç kimse Denizli’yi lekeleme anlamında bir duruş sergilemesin. Bizim ortak değerimiz, markamız Denizli’dir. Denizli dünya kenti oluncaya kadar durmak yok yola devam. Denizli’de hizmet destanları yazılmaya devam edecek. Daha hayallerimiz var, yapacak olduğumuz projelerimiz var. Her şey hazır. Zaten Denizli’yi avucumuzun içi gibi biliyoruz. Nerede ne eksik var biliyoruz. Ne yaptık, ne tür hizmetler ortaya koyduk onu da biliyoruz. Yola çıktığımızda dedik ki: Büyükşehir ile büyük hizmetler olacak. Beş yıl önce büyükşehirin sıkıntı getireceğini söyleyenler oldu. Bugün baktığımızda her gittiğimiz yerde iyi ki büyükşehir olmuşuz deniliyor.”

“DENİZLİ’DE İZMİR DE MAHALLENİN GÜZEL KIZI”

Basın toplantısında soruları da yanıtlayan Zolan, Genel yayın Yönetmenimiz Engin Ünal’ın “Ege’yi mahalle olarak kabul edersek, mahallenin güzel kızı Denizli mi İzmir mi?” sorusuna “Bana göre Denizli güzel. Denizli’nin kızları doğuştan güzeldir, bakımlıdır. İzmir’in kızları da güzeldir. Denizli de bizim İzmir de bizim. İkisi de güzeldir” yanıtını verdi.

STAT ÇEVRE YOLUNDA

Bir başka soru üzerine Denizlispor’un başarılı gittiği, buna destek vermeyi sürdürecekleri söyleyen Zolan, yeni stat için Çevre Yolu Pamukkale Kavşağı’nda bir alanın belirlendiğini, yeni stadın hizmete girmesiyle de Atatürk Stadı’nın bulunduğu yerin millet bahçesine dönüştürüleceğini belirtti.