Belediye başkan adaylarının başvuruları ne zaman başlayacak? – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Belediye başkan adaylarının başvuruları ne zaman...

Belediye başkan adaylarının başvuruları ne zaman başlayacak?

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ağustos 2023 Salı - 09:33Güncelleme: 29 Ağustos 2023 Salı - 09:35
Belediye başkan adaylarının başvuruları ne zaman başlayacak?

AK Parti’de 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı adaylarıyla ilgili yol haritası ortaya çıkmaya başladı. Başvuruların alınmasıyla ilgili takvimin kasım ayında başlatılacağı bildiriliyor.

Yerel seçimler 31 Mart 2024’te yapılacak. AK Parti, yerel seçimlere yönelik bir takvim oluşturmaya başladı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, adaylık başvurularının ne zaman başlayacağı, adayların ne zaman açıklanacağı ele alındı.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun haberine göre, 7 Ekim’deki olağanüstü kongrenin ardından yerel seçimler için takvim de başlayacak.

Partinin ön çalışmasına göre belediye başkanlıkları için aday olmak isteyenlerin başvuruları kasım ayı itibarıyla alınmaya başlanacak. Ocak ve şubat ayı başında da parti yönetiminin kesin aday listelerini açıklayacağı belirtiliyor.

Ancak “sahada elini güçlendirmek için aday listelerinin açıklanmasını şubat ayına bırakmayacağı ve adaylardan bir an önce sahada çalışmalarına başlamasını isteyeceği” de dillendiriliyor.

Erdoğan’ın kurmaylarına, CHP yönetimindeki belediye başkanlıklarının AKP yönetimine geçmesi için gerekli hazırlıkların başlatılması için gerekli talimatları verdiği belirtiliyor.