Zeybekci Denizli’den çağrı yaptı: Davanıza sahip çıkın – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Zeybekci Denizli’den çağrı yaptı: Davanıza sahip...

Zeybekci Denizli’den çağrı yaptı: Davanıza sahip çıkın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 16:20Güncelleme: 5 Nisan 2017 Çarşamba - 16:20
Zeybekci Denizli’den çağrı yaptı: Davanıza sahip çıkın

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 16 Nisan referandumunu Türkiye’nin kurtuluş davası olarak gösterdi ve davaya sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 3. Sanayi Sitesi esnafı ile Sümerpark Koruluğu’nda kahvaltıda buluştu. Konuşmasında 2004’ten sonra Denizli’de bir değişim yaşandığını söyleyen Zeybekci, “Hiç aklımda yokken 2004’ün 21 Şubat günü belediye başkanı adaylığım açıklandı. Başvurum, öyle bir talebim dahi yoktu. O gün Denizli’de bir seferberlik gördüm. Denizli 2002 yılının 3 Kasım tarihinde yüzde 23 oy verdiği bir partiye, 2004’te yüzde 51 oy verdi. Ben o tarihte bir Denizli milliyetçiliği gördüm. Denizli o gün talihini döndürmek için bir karar verdi. Kendi menfaatine baktı ve ‘yeter’ dedi. Denizli menfaatinin etrafında birleşti. Şimdi de Türkiye aynı dönemden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Denizli’nin hak ettiğini aldığını savunan Zeybekci, “2004 yılından bu yana bu şehre hizmetkar oldum. Bunun Allahın bir lütfü olduğunu düşünüyorum. Benim evim barkım, çoluğum, çocuğum, işim gücüm de burada. Her ne yaptıysak bu şehir için ve bu insanlar için yaptık. 2004 yılında bu sizin davanızdı, desteklediniz, Denizli hak ettiğini aldı. Ülkenin kurtuluşu için 16 Nisan da sizin davanızdır. davanıza sahip çıkın” dedi.

CHP’li seçmene de seslenen Bakan Zeybekci “Benim CHP’li kardeşim: Bu CHP’ye de iyi gelecek. 16 Nisan’da bir partiye oy vermeyeceğiz. Bu bir seçim değil, referandum. Cumhurbaşkanı seçmeyeceğiz. Kurulan bir adil sistem, eşit bir düzen var. Yani oyunun kuralı herkes için aynı. 16 Nisan’dan sonra CHP de Kılıçdaroğlu’ndan kurtulacak” diye konuştu.