Tin: Oda yöneticilerinin siyasete katılmalarının önünü açıyoruz – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Oda yöneticilerinin siyasete katılmalarının önünü...

Tin: Oda yöneticilerinin siyasete katılmalarının önünü açıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2018 Çarşamba - 12:41Güncelleme: 21 Kasım 2018 Çarşamba - 12:41
Tin: Oda yöneticilerinin siyasete katılmalarının önünü açıyoruz

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nda değişikliği ön gören tasarıyla ilgili “oda, borsa ve birliklerin başkan ve yönetim kurulu üyelerinin siyasi yaşama katılımının önünü açıyoruz, hak kayıplarını da ortadan kaldırıyoruz” değerlendirmesini yaptı.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen kanun tasarısının birinci maddesi üzerine yaptığı konuşmada, “Seçim dönemlerinde sıkça yaşanan bir kargaşanın daha önüne geçmek adına yerel seçimlerin arifesinde mühim bir düzenleme yapıyoruz. Görüşmekte olduğumuz tasarı ile STK yöneticilerinin genelde ve yerelde siyasette aktif rol almasının önünü açıyor ve teşvik edici nitelikte olmasını sağlıyoruz. Siyasi aktörler gibi, oda, borsa ve birliklerimiz ile sivil toplum kuruluşlarımız, toplumun nabzını tutan, beklentilerinden haberdar olan, çözüm yollarını da bilen teşekküllerdir. Bu anlamda, sivil toplum kuruluşlarımız için bu tasarı gecikmiş de olsa bir zarurettir” dedi.

“SEÇİLEMEZLERSE ESKİ GÖREVLERİNE DÖNEBİLECEKLER”

“Milletvekili ve mahalli idareler genel ve ara seçimlerinde adaylık için görevinden ayrılan birlik başkanı ve birlik yönetim kurulu üyeleri ile oda ve borsa yönetim kurulu başkan ve üyelerine aday olamamaları veya seçilememeleri halinde eski görevlerine dönme imkânı sağlıyoruz” DİYEN Tin, şöyle devam etti:

“Bu şekilde bahse konu teşekküllerin başkanı ve yönetim kurulu üyesi seçilenlerin hak kaybına uğramalarının önüne geçmiş oluyoruz. Böylelikle demokrasinin “Kazanılmış hakların devlet güvencesinde olduğu” ilkesini de uygulamış oluyoruz. AK Parti olarak, her zaman demokrasiyi tabana yaymanın, ülke yönetimine katılımı en yüksek seviyelere çıkarmanın yollarını aradık ve bu noktada çözüm üretmeye çalıştık. Sivil toplum örgütlerimizin yönetime katılmasının sorunlara süratli çözüm bulabilmenin en makul yolu olduğunu odalarda görev yapmış birisi olarak çok iyi biliyoruz.”