Tin: O ilçeye kahramanlık unvanı verilmesi gündemimizde – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: O ilçeye kahramanlık unvanı verilmesi...

Tin: O ilçeye kahramanlık unvanı verilmesi gündemimizde

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Temmuz 2018 Cumartesi - 12:23Güncelleme: 14 Temmuz 2018 Cumartesi - 12:23
Tin: O ilçeye kahramanlık unvanı verilmesi gündemimizde

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, hain darbe girişiminin en sıcak yaşandığı yerlerden olan Çardak'a "kahramanlık" unvanı verilmesinin gündemlerinde olduğunu, bu konuyla ilgili teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.

15 Temmuz'daki hain darbe girişimini en sıcak yaşayanlardan olan AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısıyla o geceyi anlattı. O geceyi 64 sayfalık "Denizli'de 15 Temmuz Destanı" isimli kitapta toplayan ve "şükür şafağı gördük" diyen Tin, o gece yaşananların unutulmaması için bu kitabı ve bir de belgesel hazırladıklarını belirtti.

15 Temmuz'un acı, talihsiz, kara bir gün olduğunu vurgulayan Tin, "Türkiye'nin yolunu kesmek isteyenler darbe girişiminde bulundu. Halkın seçtiği iktidarı zorla ve zorbalıkla yıkmak istediler. Ama halkımızın direnişi ve güçlü iktidarla bu engellendi. Bu darbe girişiminin arkasında FETÖ vardı, ABD vardı, CIA vardı, İsrail vardı. Sadece AK Parti iktidarını ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı ortadan kaldırmak değil, Türk halkını da vesayet altına almak istediler" dedi.

“NE OLUYOR” DİYE SORDU

Ankara’dan Denizli’ye gelirken yaşananlardan haberi olduğunu ve AK Parti milletvekillerinin kullandığı whatsapp grubuna “İstanbul ve Ankara’da neler oluyor? İstanbul köprüleri jandarma tarafından kapatılmış. Meclisin üzerinde jetler uçuyor arkadaşlar” diye yazdığını anlatan Tin, şehir merkezine geldiğinde AK Parti İl Binası’nda toplandıklarını, aldıkları kararla da meydana çıkma hareketini başlattıklarını, yürüyerek Delikliçınar’a geldiklerini, yolda kendilerine halkın katıldığını ve on inlerce kişinin de meydanda toplandığını ifade etti.

“CANLI BEDENLERİYLE SET OLDULAR”

Çınar Meydanı’nda daha önce 15 Mayıs 1919’da açılan denizli Sancağını açarak halka seslendiklerini kaydeden Tin, “On binler ‘biz bu oyuna gelmeyeceğiz’ mesajını verdi. O gece yapılanlarla Denizli kahraman bir şehirdir. Daha sonra Çardak Havaalanı’na gittik. Orada halkımızla canlı set olan halkımızla birlikte 550 askerin Ankara’ya gönderilmesini engelledik. Denizli, o gece birçok ilki yaptı. Çardak’da bir yarbay benim için emrindeki başçavuşa ‘O milletvekilini vurun’ emrini vermiş. Başçavuş emri yerine getirmemek için oradan geçen bir ambulansa binerek kaçmış” diye konuştu.

ÇARDAK’A “KAHRAMAN” UNVANI VERİLMESİ

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, bir soru üzerine Çardak’ın o gece kilit bir görevi yerine getirdiğini, hava meydanına giden yolda set oluşturup halka karşı kullanılacak 550 askerin uçağa bindirilmesini engellediğini, bunun için Çardak’a “kahramanlık” unvanı verilmesinin gündemlerinde olduğunu, bu konuda bir teklif vermeyi düşündüklerini söyledi.