Tin: Milletimiz geleceğine sahip çıktı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Milletimiz geleceğine sahip çıktı

Tin: Milletimiz geleceğine sahip çıktı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2017 Pazartesi - 16:08Güncelleme: 17 Nisan 2017 Pazartesi - 16:08
Tin: Milletimiz geleceğine sahip çıktı

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 16 Nisan referandumuyla milletin demokrasisine ve geleceğine sahip çıktığını belirtti.

AK Parti Milletvekili Şahin Tin, anayasa değişikliğini içeren halkoylaması sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin böyle bir değişimi bu şekilde ilk defa hayata geçirdiğini söyleyen Tin, sonuçlarının ülkeye ve millete hayırlı olmasını diledi.

Milletin iradesini ‘evet’ten yana kullanarak, sivil siyaset eliyle yönetim sistemini değiştirme yolunda büyük bir adım attığını ifade eden Tin, “Türkiye için bugün bir milattır. Parlamenter sistemden yeni hükümet sistemine geçişi sağlayan milletin tercihine herkes saygı duymalıdır. Türkiye’de demokrasinin sağlam temeller üzerine oturduğundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Demokrasiler de her çıkmazı açan kapı sandıktır, millet iradesidir. Milletimiz 16 Nisan tarihinde yapılan referandumda sandığa giderek iradesini beyan etmiş, geleceğine sahip çıkmıştır. Türkiye’nin geleceği artık milletimizin güvencesi altındadır” dedi.

Türkiye’nin zorlu süreçleri milletin ferasetiyle aştığını kaydeden Tin, “Sarsılmaz dava aşkı ve vatan sevgisiyle birliğini ve kardeşliğini muhafaza eden milletimiz, bugün tarihi bir değişime daha imza attı. Tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak ülküsüyle yollara düşen, oyunun rengi her ne olursa olsun, sandık başına giderek iradesine sahip çıkan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. İlk defa sivil siyaset eliyle yönetim sisteminin değişimine ‘evet’ oylarıyla katkı koyan kardeşlerimize de ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Milletimiz 15 Temmuz’dan sonra 16 Nisan’da bir kez daha demokrasisine ve geleceğine sahip çıktı” diye konuştu.