Tin: Avrupa teröre destek veriyor – D20Haber
19.04.2024, Cuma
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: Avrupa teröre destek veriyor

Tin: Avrupa teröre destek veriyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Nisan 2017 Cuma - 09:43Güncelleme: 28 Nisan 2017 Cuma - 09:43
Tin: Avrupa teröre destek veriyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa ülkelerinde artan insan hakları ihlali, ırkçı tutum, İslam’a karşı saldırı ve Türkiye düşmanlığının endişe verici boyuta ulaştığını, Avrupa’nın kendi değerleriyle yaşadığı imtihanda sınıfta kaldığını söyledi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa ülkelerinin terör örgütlerine verdiği desteklerin ayan beyan ortada olduğunu, PKK’nın Almanya başta olmak üzere AB ülkelerinde birçok faaliyetler yürüttüğünü, AB ülkelerinde PKK’nın yayın yapan 10 civarında medya kanalı bulunduğunu, PKK’ya bağlı yan kuruluş sayısının 500’e ulaştığı ve bunlardan 200’ünün Almanya’da bulunduğunu ifade etti.

Avrupa’dan teröristlerin bağış adı altında topladığı paranın yıllık 30 milyon avrodan fazla olduğunu belirten Tin, “Avrupa genelinde uyuşturucu ticaretinde PKK’nın payı yüzde 80 boyutlarına ulaşmış durumda. PKK’nın Avrupa’da organize suç faaliyetlerinden elde ettiği gelir 2 milyar dolara yakın” ifadesini kullandı.

İNSAN HAKLARINI YOK SAYIYORLAR

Avrupa birliğine bağlı ülkelerin insan hakları konusunda da büyük ihlaller yaptığını kaydeden Tin; “Almanya’da 1990- 2016 yılları arasında yaklaşık 1.000 ırkçı cinayet işlendi. İslamofobik yani ırkçı işlenen suç sayısı her yıl ortalama 10.000 civarında. Sadece Almanya’da son 15 yılda 300’den fazla camiye saldırı gerçekleştirildi. Daha acısı ise yine sadece Almanya’da şuanda 9 Bin mülteci çocuk kayıp durumda. Fransa ve Hollanda da aynı şekilde Almanya’dan farklı değil. Polisin kullandığı orantısız güç, cami saldırıları, çocuklara yönelik istismar, şiddet ve daha birçok ırkçı hadiseler. Bu tablo karşısında Avrupa’nın insan haklarından bahsetmesi beklenemez” dedi.

AVRUPA TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI YAPIYOR

Avrupa ülkelerinin Türkiye düşmanlığı konusunda zirve yaptığını söyleyen Tin, “Türkiyeli bakan ve siyasetçilerin İsviçre, Almanya, Hollanda ve Avusturya’da düzenlenmesi planlanan referandum etkinlikleri iptal edildi. Hollanda, tüm diplomatik kuralları yok sayarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımızın Türk Büyükelçiliğine girişine izin vermedi. 16 Nisan referandum sonrası Avrupa’da yaşayan Türklere karşı yapılan sert açıklamalarla soydaşlarımız baskı altına alınmaya çalışılıyor. Diğer taraftan Belçika, Türkiye kökenlilerin çifte vatandaşlığının iptal edilmesini gündeme getiriyor. Öyle ki, İsviçre’de Erdoğan’ı Öldürün pankartı ile yapılan gösterilere polis müdahale bile etmiyor. AGİT ise Türkiye’ye PKK/PYD sempatizanlarını referanduma gözlemci olarak gönderiyor ve iç kargaşanın çıkması için yeni bir oyun peşine düşüyorlar. AKPM ise Türkiye’yi siyasi denetime tabi tutmak gibi maksatlı ve haksız bir karara imza atıyor. Avrupa’nın takındığı bu akıl almaz terör yanlısı tutum ve tavırları asla kabul edilemez. Avrupa PKK, FETÖ, DHKPC, El Kaide gibi terör örgütlerine ve mensuplarına sahip çıkarak hiçbir yere varamaz” diye konuştu.