Tin: 2. Kandil’i kurdurmayacağız – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin: 2. Kandil’i kurdurmayacağız

Tin: 2. Kandil’i kurdurmayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Nisan 2017 Cumartesi - 09:59Güncelleme: 29 Nisan 2017 Cumartesi - 09:59
Tin: 2. Kandil’i kurdurmayacağız

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, terör örgütü PKK’nın Kandil’e alternatif yeni bir kamp kurma hazırlığında olduğunu, bunu engellemek üzere Sincar Dağı ve Karaçok’a hava operasyonları düzenlendiğini, Türkiye’nin yeni bir Kandil kurulmasına izin vermeyeceğini belirtti.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik Irak’ın kuzeyindeki Sincar Dağı ve Karaçok’a hava saldırısı düzenlemesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Tin, “Terör örgütü PKK, Sincar’da Kandil’e alternatif ikinci bir üs kurmayı hedefliyor, biz bunun oluşmasına asla müsaade etmeyiz. Ülkemizin güvenliğini tehdit eden tüm unsurları ortadan kaldırmak için gerekli olan adımı meşru müdafaa haklarımız doğrultusunda bugüne kadar nasıl kararlılıkla attıysak bundan sonra da aynı kararlılıkla atmayı sürdüreceğiz. Türkiye olarak bölgeyi tüm teröristlerden temizleme konusunda kararlıyız” dedi.

Türkiye’nin daha önce hem Irak merkezi hükümetine hem de Kuzey Irak bölgesel yönetim lideri Barzani’ye bölgenin PKK’dan temizlenmesi için uyarıda bulunduğunu kaydeden Tin, Kandil’in etkisizleştirilmesiyle Sincar’a yerleşmeye çalışan terör unsurlarının bertaraf edilmesinin Türkiye ve bölgede yaşayan Türkmen ve Araplar için son derece büyük önem taşıdığını vurguladı. Tin, bu bölgeye yerleşen PKK ve uzantılarının Türkiye’nin güneydeki Araplar ve Türkmenler ile iletişimini kesmek istediğini, Türkiye’nin buna izin vermeyeceğini, ülkemizde yaşanan terör saldırılarının emrinin verildiği ve terör eğitiminin yapıldığı önemli bir yer olarak bilinen Sincar’ın her ne suretle olursa olsun ülkemize tehdit oluşturmasının önüne geçileceğini ifade etti.

“SORGULANMASI GEREKEN OPERASYON DEĞİL”

Türkiye’nin DAEŞ’le mücadele konusunda koalisyona destek verebilmesi için bölgedeki PKK engelinin ortadan kaldırılması gerektiğinin belirten Tin, “Türkiye sadece Kandil, Sincar ve Karaçok’a değil, bölgede terörün kökünü kazımak için tüm terör odaklarına operasyonlar gerçekleştiriliyor. Ülkemizin huzuruna yönelik gerek sınırımızdaki yerleşim yerlerine havan toplarıyla saldıranlar ve gerekse ülkemizin huzuruna kastedenler nerede olursa olsun hak ettikleri cevabı en ağır şekilde alacaklardır. Türkiye’nin bölgede yaptığı operasyonu sorgulayarak endişeli oldukları söyleyenler, operasyonu değil operasyon sonrası ABD askerleriyle birlikte bölgeyi dolaşan teröristlerin yer aldığı o talihsiz fotoğrafları sorgulamalılar” diye konuştu.