Meclis karıştı, Tin ve Ök, Bakan Soylu’ya kalkan oldu – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Meclis karıştı, Tin ve Ök,...

Meclis karıştı, Tin ve Ök, Bakan Soylu’ya kalkan oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Aralık 2022 Pazar - 12:13Güncelleme: 11 Aralık 2022 Pazar - 13:16
Meclis karıştı,  Tin ve Ök, Bakan Soylu’ya kalkan oldu

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), İçişleri Bakanlığı bütçesinin görüşülmesi sırasında gergin anlar yaşandı. Bakan Süleyman Soylu’nun “Amerika'nın çocuklarısınız, yenileceksiniz” sözlerinin ardından üzerine döviz ve kitapçıklar fırlatılırken, gerginlik sırasında kürsünün önüne gelen AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, bakana kalkan oldu.

TBMM Genel Kurulu’nda İçişleri Bakanlığı bütçesi görüşmeleri sırasında gerginlik yaşandı, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun konuşması sırasında tansiyon yükseldi.

Konuşmasında, "Siz bütün iftiralarınızla bizden uyuşturucu mücadelemizin intikamını alıyorsunuz, bizden PKK ile yaptığımız mücadelenin intikamını alıyorsunuz" ifadesini kullanan Soylu, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, bakanlığının 2023 yılı bütçesine yönelik eleştirileri anımsattı.

Soylu, CHP, HDP ve İYİ Parti sıralarını işaret ederek, "Orası da aynı, orası da; siz de aynısınız. Amerika'nın çocuklarısınız, yenileceksiniz" diye bağırdı.

Bu sözler üzerine CHP milletvekilleri, ellerindeki döviz ve kitapçıkları İçişleri Bakanı Soylu'ya fırlattı. Genel kurul salonunda bulunan AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, partili diğer milletvekilleri ile birlikte hemen kürsünün önüne fırladı.

AK Parti ve CHP milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümesi üzerine Genel Kurulda gerginlik yaşandı. TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, birleşime ara verdi.