İşte yeni dönemin 16 bakanlığı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. İşte yeni dönemin 16 bakanlığı

İşte yeni dönemin 16 bakanlığı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:21Güncelleme: 9 Temmuz 2018 Pazartesi - 13:21
İşte yeni dönemin 16 bakanlığı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nde, Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kurulacak yeni dönemin ilk kabinesi 16 bakandan oluşacak.

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimi yapıldı, milletvekilleri yemin etti, kararnameler yayımlandı ve sıra yeni dönemde görev yapacak ilk bakanlar kurulunun açıklanmasına geldi. Kabine bu akşam açıklanacak ve 16 bakanlıktan oluşacak. Bazı bakanlıkların birleştirilmesiyle bakanlık sayısı 26’dan 16’ya düşürüldü. İşte o bakanlıklar:

Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı.

ZEYBEKCİ KABİNE’DE OLACAK MI?

Denizli’de yanıtı en çok merak edilen soru ise Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kabinede görev alıp almayacağı. Milletvekili seçiminde aday adaylığı başvurusu yapan, ancak listede yer almayan Zeybekci’nin bu durumu “bakan olacak” şeklinde yorumlanmıştı.

Öte yandan, seçimlerden önce Erdoğan, bir televizyon programında, Ekonomiden Sorumlu Başbakan
Yardımcısı Mehmet Şimşek, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve AB Bakanı Ömer Çelik ile ilgili “Bu biraz da arkadaşlarımızın kendi tercihleri. Onlar farklı bazı düşünceler içerisinde de olmuş olabilirler. ‘Siz aday olmayın’ diye böyle bir danışıklı dövüş söz konusu değil” ifadelerini kullanmıştı.

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı iken Erdoğan’ın isteği üzerine Denizli Belediye Başkanlığına aday olan Zeybekci, 2004-2011 yılları arasında bu görevde bulundu. 2011 seçimlerinde bu görevinden istifa ederek milletvekili adayı oldu. 24. dönemde Denizli Milletvekili seçilen Zeybekci, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyesi oldu. Sanayi Ticaret Enerji Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanlığı yaptı. 25 ve 26. dönemlerde yeniden milletvekili seçildi. 61, 62, 63 ve 65. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev aldı.