İlçe başkanlığı için temayül yoklaması – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. İlçe başkanlığı için temayül yoklaması

İlçe başkanlığı için temayül yoklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Eylül 2017 Cumartesi - 10:40Güncelleme: 23 Eylül 2017 Cumartesi - 10:40
İlçe başkanlığı için temayül yoklaması

AK Parti, Denizli’de 8 ilçede kongrelerini tamamlarken, kalan 11 ilçede henüz kongre tarihi açıklanmadı. Bunun ilçe başkan adaylarının belirlenmemiş olmasından kaynaklandığı belirtilirken, birden fazla aday isminin geçti Buldan’da “temayül yoklaması” yapıldı. Temayülde, partililere 4 isim soruldu.

AK Parti, 26 Ağustos’ta başlayan ilçe kongreleri sürecinde Acıpayam, Çameli, Serinhisar, Honaz, Kale, Tavas, Çivril ve Babadağ ilçelerinde kongrelerini tamamladı. Merkezefendi ve Pamukkale ile birlikte 11 ilçede ise henüz kongre tarihleri açıklanmadı. Tek aday ve tek listeyle kongre kararı nedeniyle birden fazla adayın olduğu ilçelerde değerlendirmeler sürüyor.

4 İSİM SORULDU

Birden fazla aday ismi geçen yerlerden birisi de Buldan. Mehmet Yakın, Naci Çomuk, halen Belediye Meclis Üyesi olan Hasan Coşan ve Mahmut Özen’in isimleri adaylık için geçiyor. Bunun üzerine AK Parti Konya Milletvekili ve Teşkilat Başkan yardımcısı Mahir Ünal’ın gözetiminde temayül yoklaması yapıldı. Sonuçların genel merkez tarafından değerlendirildikten sonra bir karar verileceği, genel merkezin temayüle katılanlar dışında bir isim ile kongreye gidilmesini isteyebileceği de belirtiliyor.

Halen AK Parti buldan İlçe Başkanlığı görevini yürüten Ahmet Kırık'ın ise kongrede aday olmasının beklenmediği konuşuluyor.