Filiz: Referansımız millettir, razı olmadığı düzenlemeye ‘evet’ demeyiz – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Referansımız millettir, razı olmadığı düzenlemeye...

Filiz: Referansımız millettir, razı olmadığı düzenlemeye ‘evet’ demeyiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2018 Salı - 17:02Güncelleme: 23 Ekim 2018 Salı - 17:02
Filiz: Referansımız millettir, razı olmadığı düzenlemeye ‘evet’ demeyiz

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, ittifakla ilgili yaşanan gelişmeler için “Bizim referansımız millettir, razı olmadığı düzenlemeye ‘evet’ demeyiz” açıklamasını yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Cumhur İttifakı ile ilgili gündeme bomba gibi düşen açıklamalarını değerlendiren AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, iki ayrı partinin olarak farklı düşündüğü konular olsa da Cumhur İttifakı’nın milletin bir eseri olduğunu, yerel seçimlerde kendi adaylarıyla sahalarda olacaklarını ifade etti.

Af konusu, Danıştay’ın “Andımız” ile ilgili kararı ve ittifak ile ilgili açıklamalarda bulunan Filiz, “Bizim referansımız millettir. Her zaman milletimizin sesine kulak veririz. Milletimizin razı olmadığı, vicdanen de kabul etmediği hiçbir düzenlemeden yana olmayız” diyerek şunları kaydetti:

“Af bekleyen kişilerden ailelerinden bahsediliyor. Ama madalyonun bir de öteki yüzü var. Cezaevlerindeki bu kişilerin mağdur ettiği, canını yaktığı kişilerin aileleri de var. Bunların yanan yürekleri, acıları, mağduriyetleri ne olacaktır. İçeridekilerin hepsi kader mahkumu değildir, hepsi devlete karşı suç işleyen değildir ki devletimiz af etsin. Vatandaşlarımıza karşı suç işleyenleri biz affedersek onların yüzüne nasıl bakacağız. Biz adil davranmaya mecburuz.

MHP ile son dönemde af, erken emeklilik, öğrenci andı gibi kimi hususlarda farklı düşündüğümüz görülüyor. AK Parti ve MHP ayrı partilerdir. Farklı düşündüğümüz konularda her birimiz kendi yolumuzu takip ederiz. AK Parti, Türkiye’nin her bir köşesinde aday çıkarabilecek ve çıkardığı adaylarla da iddialı bir partidir. Belediyecilikteki başarımız, vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmet ve projeler ortadadır. Şehrimizde de AK Parti, belediyelerimizin kazandırdıkları tesis ve hizmetler ortadadır. Önümüzdeki yerel seçimlerde de gerek Büyükşehir Belediyemiz gerekse 19 ilçe belediyemizde başarılı olarak 20 de 20 yapacağımıza şüphem yoktur."

Andımız ile ilgili karara da değinen Filiz, “Danıştay, öğrenci andından yetki aşımı yaparak bu düzenlemeyi iptal etmiştir. Milletimizin bunlarla meşgul edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Milli kimlik kapsayıcı olmalıdır, kuşatıcı olmalıdır, kimseyi dışlamamalıdır. Irkçılık bizim dinimizde yasaklanmıştır. Cumhurbaşkanımızın da grup toplantımızda vurguladığı üzere milletimizin en büyük ve en etkili andı İstiklal Marşımızdır” dedi.