Filiz: Basın demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarındandır – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Basın demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarındandır

Filiz: Basın demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarındandır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Temmuz 2017 Pazar - 16:34Güncelleme: 23 Temmuz 2017 Pazar - 16:34
Filiz: Basın demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarındandır

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından olduğunu belirtti.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma konusunda önemli ve hassas bir görev ifa eden, bunu yaparken meslek ilkeleri çerçevesinde çalışan ve zor şartlar altında özveriyle görevini yerine getiren gazetecilerin Basın Bayramı’nı kutladığını bildirdi.

15 Temmuz’da, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletin bekasına, milli iradeye ve demokrasiye kast eden darbe girişimine karşı dik duruş sergilediğini, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum aldığını vurgulayan Filiz, sözlerine şunları ilave etti:

“Basın; kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Görevini bu anlayışla, fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız, her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir.”