Filiz: 3 Kasım demokratik tarihimizde milattır – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: 3 Kasım demokratik tarihimizde milattır

Filiz: 3 Kasım demokratik tarihimizde milattır

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2017 Perşembe - 16:16Güncelleme: 2 Kasım 2017 Perşembe - 16:16
Filiz: 3 Kasım demokratik tarihimizde milattır

AK Parti denizli İl Başkanı Necip Filiz, 3 Kasım tarihinin Türkiye’nin dönüm noktası, demokratik tarihin bir miladı olduğunu, AK parti iktidarıyla koalisyon dönemlerinin kapanıp siyasi istikrarın yakalandığını söyledi.

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, iktidara gelişlerinin 14. Yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 3 Kasım 2002′de Türkiye’nin tercihini yaptığını ve AK Parti’yi tek başına iktidara getirdiğini belirtti. Filiz, “3 Kasım sadece AK Parti için değil, Türkiye için, bütün milletimiz için yeni bir dönemin başlangıcı, bir dönüm noktası, demokratik tarihimizde bir milat olmuştur. Türkiye, adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıkmıştır. Koalisyon dönemlerine, istikrarsızlığa, güvensizliğe, milletimiz son vermiştir” ifadelerini kullandı.

“AK PARTİ HERKESİ KUCAKLAYAN DEV BİR ÇATIDIR”

“Yüce milletimiz, 3 Kasım seçimleriyle, çözüm üretemeyen siyaset tarzına son vermiş, Türkiye’nin potansiyelini ve dünyadaki değişimi fark edemeyen, dünya ve Türkiye gerçeklerinin gerisinde kalan siyaset anlayışını meclisin dışında bırakmıştır” diyen Filiz, şöyle devam etti:

“Kasım'da ortaya çıkan sonuç sadece AK Parti'nin bir başarısı, zaferi değildir.3 Kasım, bu aziz milletin siyasete, yönetime el koyması, kötü gidişe dur demesidir. 3 Kasım'da sadece bazı partiler iktidardan düşüp, yeni bir parti iktidara gelmedi. Esasında büyük bir zihniyet devrimi gerçekleşti. Milli iradeyi değil, kendi grup çıkarlarını esas alarak Türkiye'yi krizler ülkesi haline getiren bir anlayış devrildi. Milletin iradesini yücelterek güven ve istikrarı tesis eden anlayış yönetime geldi. Onlarca yıldır Türk siyaseti üzerine karabasan gibi çöken darbeci, vesayetçi zihniyet gitti, ileri demokrasiye hak ve özgürlüklere inanan bir anlayış geldi. Millete efendilik taslayanlar gitti, millete hizmetkar olanlar geldi. 3 Kasım, AK Parti iktidarı için değil, Türk demokrasisi için bir milattır, tarihi bir başlangıçtır.

Bu hakaret içinde her siyasi partiden, her siyasi görüşten, her toplumsal gruptan gelen, ama AK Parti'nin millete hizmet davasına inanmış; AK Parti'nin siyaset ilkelerini benimsemiş dava arkadaşlarından oluşmaktadır. AK Parti bizatihi bu milletin ta kendisidir, AK Parti bu coğrafyanın ta kendisidir. AK Parti bu ülkede her bir vatandaşımızın içinde kendi hayallerini, hedeflerini bulduğu, kendine yer bulabildiği, kendini evinde hissettiği dev bir çatıdır.”

“YERİNE GETİREMEYECEĞİM SÖZLER VERMEDİK”

AK Parti kadrolarının birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğini vurgulayan Filiz, Yerine getiremeyeceğimiz, yapamayacağımız hiçbir sözü vermedik, verdiğimiz her sözün arkasında durduk. Hiçbir güç, hiçbir hain, inandığımız bu yoldan bizi çeviremeyecek. Güçlü ve büyük Türkiye hayalinden kimse bizi geri döndüremeyecek. AK Parti, 15 yıl boyunca milletimizin emanetini yere düşürmedi” dedi.