Erdoğan: Denizli’de yolumuz uzun, yükümüz ağır – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Erdoğan: Denizli’de yolumuz uzun, yükümüz ağır

Erdoğan: Denizli’de yolumuz uzun, yükümüz ağır

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2018 Cumartesi - 19:36Güncelleme: 8 Nisan 2018 Pazar - 13:11
Erdoğan: Denizli’de yolumuz uzun, yükümüz ağır

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan Referandumu’nda Denizli’de hayır oylarının fazla çıktığını anımsatarak, “Elde ettiğimiz sonuç bize Denizli’de yolumuzun uzun, yükümüzün ağır olduğunu gösteriyor” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ege gezisinde Aydın’dan sonra ikinci durağı Denizli oldu. AK Parti İl Kongresi öncesinde Hasan Güngör Spor Salonu dışında toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, Afrin’de gerçekleştirilen Zeytindalı Harekatı’na değindi ve teröristlere destek veren ülkeleri eleştirerek, şöyle devam etti:

“Tüneller açmışlar yerin altında, hastaneler açmışlar. Fransızların meşhur bir şirketi var, çimento üretir. Oralardan aldıkları çimentolarla o tünelleri yaptılar. Fransa teröre yardakçılık yapıyorsun, destek veriyorsun. Ondan sonra teröristleri Élysée Sarayı’nda ağırlıyorsun. Bunların hesabını veremeyeceksiniz. Bu terör belasından da kurtulamayacaksınız. İşte bak Almanya’da teröristlerin neler yaptığını görüyorsunuz değil mi? Fransa’da da olacak. Batı, bu teröristleri besledikçe batacaksınız.”

“PARALEL DEVLETİ SEVENLER PENSİLVANYA’YA”

Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet anlayışından asla taviz vermeyeceklerini ifade eden Erdoğan, “Bizim Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka devletimiz yok. Paralel devletmiş, bilmem ne devletmiş… Paralel devleti çok sevenler Pensilvanya’ya. Bilet ücretleri bizden Pensilvanya’ya… Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet, bundan asla taviz yok. Ama ben sizden bir şey istiyorum. Fitneye, fesata asla vermeyin. Birbirimizi Allah için seveceğiz.

Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kardeşlerimi birbirimizi makam, mevki için sevmeyeceğiz. Sadece Allah için seveceğiz. Ölmeyecek miyiz ya? Öleceğiz… Gideceğimiz yer neresi? Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Hoca efendi musalla taşında ne diyecek? Er kişi niyetine, hatun kişi niyetine diyecek. Cumhurbaşkanı niyetine demiyecek, başbakan niyetine damiyecek, trilyoner niyetine demiyecek. Er kişi niyetine diyecek, oraya gömecekler. Gömdükten sonra eğer yetiştirebildiğimiz iyi evlatlar varsa arkadan dualar gelir. Yoksa seni hatırlamazlar bile.”

“BANA HER ŞEY DENİZLİ’Yİ HATIRLATIYOR”

Erdoğan, salonun dışındaki konuşmasını “Beraber yürüdük biz bu yollarda, beraber ıslandık yağan yağmurda, şimdi dinlediğim tüm şarkılarda bana her şey sizi hatırlatıyor, bana her şey Denizli’yi hatırlatıyor” diyerek tamamladı.

SALONDAKİ KONUŞMA 2019’A DİKKATİ ÇEKTİ

Daha sonra kongrenin yapıldığı Hasan Güngör Spor Salonu’a geçen Erdoğan, karşılaştığı coşkuya teşekkür ederek, “Salonun dışı tıklım tıklım. Büyük bir çoşku, büyük bir heyecan ve şimdiden sinyalleri veriyoruz. Nereye? Mart 2019’a… Nereye? Kasım 2019’a… Hazır mıyız? Gerek salonun içindeki şu heyecan, gerekse dışarıda şahit olduğumuz coşku bize çok büyük umut veriyor. Sizin bu sevdanız bize cesaret, özgüven ve mücadele azmi veriyor” dedi.

16 NİSAN REFERANDUMUNU ANIMSATTI

Konuşmasında 16 Nisan Referandumu’ndan çıkan Denizli sonucuna da değinen Erdoğan, “Ben bugün gerçekten çok farklı bir Denizli görüyorum. Ben bugün kabına sığmayan heyecan dolu bir Denizli görüyorum. Ben bugün burada 16 Nisan’daki ataleti üzerinden söküp atmış bir Denizli görüyorum. İnşallah Denizli Teşkilatımız 2019’a kadar tempoyu daha da artıracaktır. Artık metal yorgunluğu yok, yeniden diriliş hamlesi var. Şu salondaki azim ve kararlılıktan bir an bile taviz vermeden 2019 seçimlerine hazırlanmamız gerekiyor. 16 Nisan Halk Oylaması’nda Denizli’de elde ettiğimiz sonuç yolumuzun uzun, yükümüzün de ağır olduğun gösteriyor. 2019’daki tüm seçimlerde Denizli’nin tarihine, misyonuna, kendine yakışanı yapacağına inanıyorum. Biz Denizli’den bırakın Türkiye ortalamasının altında oy almayı her zaman rekorlar bekliyoruz. Demek ki burada daha çok çalışacağız. Denizlili kardeşlerimize kendimizi daha iyi anlatacağız. Büyük ve güçlü Türkiye sevdamızı gönüllere nakış nakış işleyeceğiz” diye konuştu.

 

CHP’YE “GÖBEĞİNİ KAŞIYAN ADAM” ELEŞTİRİSİ

Partililerden gurur ve kibirden uzak olmalarını isteyen Erdoğan, CHP’ye de “göbeğini kaşıyan adam” eleştirisiyle yüklendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şunları ilave etti:

“Kardeşlerim bize gurur yakışmaz. İnsanlara mütevazi bir şekilde yaklaşacağız. Her şeyden önce biz insanız. Bize ne gurur ne kibir haşa. Ve tevazuda toprak gibi olacağız. Buna dikkat! AK Partili dediğimizde bu anlaşılır. Zira ana muhalefet gibi başarıyı kendinde, hatayı seçmende arayan bir parti değiliz. Biz, istediği sonuç sandıktan çıkmayınca vatandaşı suçlayan, vatandaşı aşağılayan bir siyasi hareket değiliz. Biz göbeğini kaşıyanların bir araya geldiği bir parti hiç değiliz. Halkına öyle diyor ya, vatandaşa öyle diyor ya ana muhalefet. Göbeğini kaşıyanlar diyor ya onlara oy vermediğinde. Onlara haddini benim halkım inşallah 2019’un martında kasımında bildirecek.”