Erdoğan: Denizli, Türkiye’nin hikayesidir – D20Haber
19.04.2024, Cuma
10 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Erdoğan: Denizli, Türkiye’nin hikayesidir

Erdoğan: Denizli, Türkiye’nin hikayesidir

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Ağustos 2017 Cumartesi - 19:14Güncelleme: 19 Ağustos 2017 Cumartesi - 19:14
Erdoğan: Denizli, Türkiye’nin hikayesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 5 ay aradan sonra geldiği Denizli’de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısında konuştu. Erdoğan, iktidarları döneminde yaptıklarını anlatırken, “Denizli, Türkiye’nin hikayesidir” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin kızının düğününe katılmak üzere geldiği Denizli’de, Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu’nda düzenlenen AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Kurulu toplantısına katıldı.

İl Başkanı Necip Filiz ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin konuşmalarının ardından kürsüye gelen Erdoğan, AK Parti iktidarı döneminde Denizli’de gerçekleştirilen hizmet ve yatırımlara geniş yer verdi. İşte Erdoğan’ın o konuşmasından satırbaşları:

“BÜYÜKÇE KÖYDEN BÜYÜKŞEHİR DENİZLİ’YE”

AK Parti Teşkilatları’nda görev yapanlara şükranlarımı sunuyorum. 5 aylık aradan sonra yeniden Denizli’deyiz. Denizli, Osmanlı döneminde sancak ve vilayet, Cumhuriyet döneminde il olmuştur. Ama Denizli’yi asıl bugün gıptayla bakılan konumuna ulaştıran Demokrat Parti döneminden itibaren yaptığı atılımlardır. Şehri ziyaret eden Gazi Mustafa Kemal’in bile “büyükçe bir köy” olarak tarif ettiği Denizli’den bugünkü büyükşehir Denizli’ye nasıl gelindiğinin hikayesi esasen Türkiye’nin hikayesidir.

"DENİZLİ ÖRNEK ŞEHİRDİR"

Denizli, Cumhuriyet ile siyasi bağımsızlığını kazanan, Demokrat Parti ve merhum Menderes ile iktisadi bağımsızlığı için mücadele başlatan Türkiye’nin örnek şehirlerindendir. AK Parti döneminde de ülkemizin alt yapıda, yatırımlarda, ihracatta, istihdamda, eğitimde, sağlıkta, ulaştırmada, sanayide, ticarette kat ettiği mesafeyi en iyi ölçebileceğimiz yerlerden birisi Denizli’dir.

"DENİZLİ-AYDIN BÖLÜNMÜŞ YOLUNU YAPTIK"

Henüz yeni iktidar olmuştuk. Sene 2002 ve Aydın’a gelmiştim. Oradan Denizli’ye yaklaşık 125 kilometrelik bir sıkıntı var. Burada üretilenler yurt dışına gönderilemiyor, çünkü tek gidiş. Bütün sıkıntı orada. O zaman bir söz vermiştim. Dedim ki bölünmüş yolu yapacağız. Partinin genel başkanıyım, sözü verdik ve kısa zamanda da Aydın-Denizli bölünmüş yolunu, 125 kilometreyi yaptık. Bugünkü Aydın-Denizli bölünmüş yolu o günün eseridir. Çünkü biz ne aldatan olacağız ne aldanan olacağız demiştik. Bununla ulaşımda öyle adımlar attık ki, 79 yılda Türkiye’de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol yaptılar. Biz geldik 15 yılda 19 bin kilometre bölünmüş yol ve otoyol yaptık. Aramızdaki fark bu.

15 yılda 2 bin 800’ün üzerinde derslik yaptığımız Denizli’ye sağlıkta 20 yeni sağlık tesisi kurmakla kalmadık, şimdi de ihale aşamasında olan bin yataklı şehir hastanesini kazandırıyoruz. Şehrimizde TOKİ kanalıyla çoğu hak sahiplerine teslim edilmiş olan yaptığımız 8 bin 244 konut var.

"DENİZLİ'YE 357 KİLOMETRE BÖLÜNMÜŞ YOL YAPTIK"

Denizli’de bölünmüş yol uzunluğu göreve geldiğimizde 65 kilometreydi. Peki biz ne yaptık? Buna 357 kilometre ilaveyle 422 kilometreye çıkardık. Biz buyuz ya biz buyuz. Halen yatırım tutarı 1.2 milyar lira olan 11 ayrı yol projesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Denizli’nin içme suyu ihtiyacını 2050 yılına kadar karşılayacak şekilde 14 baraj inşa ettik. Ege gelişim projesi kapsamında Denizli’nin de içinde bulunduğu bu bölgemize 28 milyar liralık yatırım yapıyoruz. Laf değil iş üretiyoruz iş. Öyle kalk adalet yürüyüşü yap. Ondan sonra İzmir’de işçiler yandım, yandım diyor yahu. Önce adaleti izmir’e getir. Şişli çöplük ve temizlik işçileri yürüyüş yapıp adalet diyorlar adalet. Ey gidi Kılıçdaroğlu aynaya bak aynaya.

Bu hizmetleri vatandaşlarımıza anlatın. Yoksa kendimiz söyler kendimiz dinleriz. Anlatın, benim kardeşlerim anlar. O zaman oyumuz daha da artar.

“2019 SEÇİMLERİNDE DENİZLİ SANDIKLARI PATLATACAK”

2019 yerel, milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Denizli sandıkları bir başka patlatacak, buna inanıyorum. Bizim de AK Parti olarak önümüzdeki dönemin şartlarına göre yeniden yapılanmaya ihtiyacımız var. Tüm arkadaşlarımdan bu sürece katkı sağlamalarını bekliyorum. Kimse ben ne yaptım, niçin alınıyorum gibi bir yaklaşım içinde olmamalı.