Doğan’dan Buldanlı tekstilcilere şirketleşme çağrısı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Doğan’dan Buldanlı tekstilcilere şirketleşme çağrısı

Doğan’dan Buldanlı tekstilcilere şirketleşme çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2018 Çarşamba - 13:59Güncelleme: 21 Kasım 2018 Çarşamba - 13:59
Doğan’dan Buldanlı tekstilcilere şirketleşme çağrısı

AK Parti’den Buldan Belediye başkanlığına aday adayı olan İskender Doğan, ilçedeki tekstilcilerin teknolojik yenilenme ve şirketleşerek kazanmalarının yolunu açacaklarını belirtti.

Doğuş Radyo’nun sahibi İskender Doğan, siyasete girip, AK Parti’den Buldan Belediyesi Başkanlığına aday adayı oldu. Seçim çalışmalarını sürdüren ve ziyaretler gerçekleştiren Doğan, ilçe ekonomisini oluşturan tekstil sektörüyle ilgili projeleri olduğunu, görev verilmesi durumunda bunları hayata geçireceğini söyledi.

Buldan’ın “tekstilin başkenti” olarak anılmasına karşın bu sektörden hak ettiği payı alamadığını vurgulayan Doğan, “Dokumacı kardeşlerimiz teknolojik olarak yenileşmeyi yapamadı, şirketleşemedi. Pek çoğu tezgahlarını hurda fiyatına sattı. Tekstilcilerimiz artık KOSGEB ile tanışmalı, buradan sağlanan kredileri kullanabilmelidir. Birleşip şirketleşmeyi sağlamalılar. Devir şirketleşme devridir” dedi.

İskender Doğan, Buldan-Alaşehir karayolundan her gün yüzlerce aracın geçiş yaptığını, burada kurulacak stantların Buldan dokumasını tanıtma ve satış konusunda önemli bir işlevi yerine getireceğini sözlerine ekledi.