Devecioğlu: Millet iradesini ayak oyunlarına kurban vermeyiz – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Devecioğlu: Millet iradesini ayak oyunlarına kurban...

Devecioğlu: Millet iradesini ayak oyunlarına kurban vermeyiz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Nisan 2019 Cumartesi - 09:29Güncelleme: 13 Nisan 2019 Cumartesi - 09:35
Devecioğlu: Millet iradesini ayak oyunlarına kurban vermeyiz

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) Honaz seçimini iptal etmesinin ardından, sosyal medya hesabından açıklama yapan AK Parti Honaz Belediye Başkan adayı Turgut Devecioğlu, “Millet iradesinin ayak oyunlarına kurban edilmesine fırsat vermeyiz” dedi.

YSK’nın dün aldığı kararla Honaz seçimlerini iptal ederek 2 Haziran tarihinde yeniden yapılmasına karar vermişti. Konuyla ilgili açıklama yapan Cumhur İttifakı’nın AK Partili Honaz adayı Turgut Devecioğlu, “Tutanaklardaki oy sayım hatalarına ve geçersiz oylara ilişkin seçim gününden itibaren biz itiraz ettiklerini, CHP’nin de ilçe, il ve Yüksek Seçim Kuruluna itirazda bulunduğunu ifade etti. Devecioğlu, “Haklılığımızın ortaya çıkmasından sonra; sanki kendileri hiç itiraz etmemiş gibi beyanlarda bulunup sürecin çarpıtılması Honazlı kardeşlerimin aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir “diye konuştu.

Honaz İlçe Belediye Başkanlığı seçimi için Yüksek Seçim Kurulu son sözü söyleğini belirten Devecioğlu açıklamasında, “Bu süreci sağduyu ile takip eden, sabırla Honaz’ımızın geleceği için gayret eden tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Biz millet iradesinin dışında hiçbir güç tanımıyoruz. Milletimizin aldığı her karara saygı duyuyoruz. Ancak millet iradesinin ayak oyunlarına kurban edilmesine de fırsat vermeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Honaz’ın ve Honazlı kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunmaya ve korumaya devam edeceğiz” dedi.