Deveci: Gelir getirici ormanlar kurulacak – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Deveci: Gelir getirici ormanlar kurulacak

Deveci: Gelir getirici ormanlar kurulacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2018 Salı - 16:37Güncelleme: 5 Haziran 2018 Salı - 16:37
Deveci: Gelir getirici ormanlar kurulacak

AK Parti Denizli İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Saliha Deveci, 22 mahalleye badem, ceviz, çam fıstığı, zerdali, kuşburnu, alıç, dut gibi fidanlar dikilerek gelir getirici ormanlar kurulacağını belirtti.

AK Parti Denizli İl Çevre Şehir ve Kültür Başkanı Saliha Deveci, Dünya çevre Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, şu anda Denizli’de kişi başına 13 metrekare yeşil alan düştüğünü, bu oranın Avrupa standartlarına göre 8 metrekare olduğunu, bu noktadan bakıldığında Avrupa standartlarını geçen bir Denizli’nin görüleceğini söyledi.

Denizli’nin yüzde 48’inin ormanla kaplı olduğuna dikkati çeken Deveci, “Bu Türkiye ve dünya ortalamasının çok üzerinde bir rakam. Güzel bir şehirde, çevreci bir şehirde yaşıyoruz. Denizli, en çevreci ve en temiz şehir ödüllerini alan bir şehir. Türkiye’ye örnek bir şehir. Denizlimiz havasıyla, suyuyla, yeşil alanlarıyla başka illere, başka ülkelere örnek olmaya devam edecek. Hayatın olmazsa olmazını sağlayan temiz su ve temiz hava için ağaçlarımıza ve ormanlarımıza sahip çıkacağız. Her bir fidan toprakla buluştuğunda geleceğimize atılan bir güzellik olacak” dedi.

Denizli’de 2002 -2017 yılları arasında 31 mesire yeri, 4 şehir ormanı, arıcılığı geliştirmek ve organik bal üretimini desteklemek için 10 bal ormanı kurulduğunu kaydeden Deveci, “2018 yılında da 22 mahallemizde badem, ceviz,çam fıstığı, zerdali,kuşburnu,alıç,dut gibi fidanlar dikilerek gelir getirici ormanlar kurulacaktır” diye konuştu.