Süt üreticilerine 15 milyon lira ödeme – D20Haber
23.04.2024, Salı
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Süt üreticilerine 15 milyon lira ödeme

Süt üreticilerine 15 milyon lira ödeme

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Ekim 2020 Pazartesi - 11:14Güncelleme: 26 Ekim 2020 Pazartesi - 11:14
Süt üreticilerine 15 milyon lira ödeme

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Denizli’deki 14 bin 337 üreticiye süt destekleme ödemesi kapsamında nisan, mayıs ve haziran dönemi için 15 milyon 971 bin 335 lira destekleme ödemesi yapıldığını bildirdi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, çiğ süt üreticilerine destekleme ödemesinin yapıldığı, verilen destekler ve alınan tedbirler sayesinde Türkiye’nin birçok alanda olduğu gibi süt üretiminde de kendi kendine yeten bir konuma ulaştığını kaydetti.

“ÜRETİCİMİZİN YANINDAYIZ”

Denizli’de toplam 14 bin 337 süt üreticinin banka hesaplarına çiğ süt destekleme ödemesinin aktarıldığını belirten Tin, “Üreticilerimizin mağduriyet yaşamaması için hükümetimiz çok ciddi önlemler alarak, birçok tedbirleri hayata geçirdi. Özellikle salgının yoğunlaştığı böylesi zor bir dönemde yeni tedbirlerle üreticimizin yanında olduğumuzu açıkça ortaya koyduk. Gıda tarım ve hayvancılık alanında sağlanan desteklerin üreticilerimize can suyu olduğunu görmek ve gücüne güç kattığına tanıklık etmek doğru yolda olduğumuzun apaçık bir göstergesidir” dedi.

“SALGINA RAĞMEN DAHA ÇOK ÜRETECEĞİZ”

Çiğ süt destekleme ödemelerinin nisan, mayıs ve haziran dönemini kapsadığını belirten Tin, “Denizli’mizde 14 bin 337 süt üreticimize toplamda 121 milyon 727 bin 379 litrelik çiğ süt için 15 milyon 971 bin 335 TL’lik destekleme ödemesi gerçekleştirildi. Tüm yetiştiricilerimize hayırlı ve bereketli olsun. Salgına rağmen zorlu şartları göze alarak üretim gerçekleştiren tüm yetiştiricilerimizin yanında olmaya, onları desteklemeye kararlıyız. Yetiştiricilerimizin ve üreticilerimizin üretmeye devam etmesini, işletmelerinin, tarlalarının ve besihanelerinin başında olmasını tüm gayretimizle destekliyoruz. Bu çerçevede adımlar atmaya, destekleri üreticilerimize aktarmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek ve birbirimize kenetlenerek bu zorlu günleri de aşacağımıza yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.