Merkezefendi Meclis Üyesi Bozkurt, AK Parti’ye katıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Merkezefendi Meclis Üyesi Bozkurt, AK Parti’ye...

Merkezefendi Meclis Üyesi Bozkurt, AK Parti’ye katıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Ocak 2023 Cuma - 18:45Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma - 18:46
Merkezefendi Meclis Üyesi Bozkurt, AK Parti’ye katıldı

Denizli’de, İYİ Parti üyeliğinden geçici süreyle çıkarılan Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt, AK Parti’ye katıldı.

Yürütülen disiplin soruşturmasının ardından, geçen yıl şubat ayında İYİ Parti Genel Merkezince bir yıl süreyle üyelikten çıkarma cezası verilen Mustafa Bozkurt, AK Parti’ye katıldı. Bozkurt’a rozetini AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör taktı.

Katılım töreninde konuşan Güngör, “Birlik, beraberlik ve kardeşlikle yoğrulmuş bir davaya inanmışların oluşturduğu ‘tek devlet, tek vatan, tek millet tek bayrak’ diyerek davası Türkiye’nin bütünlüğü olan bir aileye katıldığı için Mustafa Bozkurt kardeşimize hoş geldin diyoruz. Partimize katılımı hayırlara vesile olsun” dedi.

Bu katılımla AK Parti’nin Merkezefendi Belediye Meclisinde birinci parti olduğunu söyleyen Güngör, “Sayısal olarak mecliste AK Parti Grubu, en fazla meclis üyesine sahip parti olmuştur. 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde, milletimizin teveccühü ile bir kez daha Cumhur İttifakı kazanacak. Daha sonra ise Merkezefendi Belediyesi tekrar AK Partili bir belediye başkanına sahip olacaktır. Bizler inanıyoruz ki 2023 seçimlerinde kazanan milletimiz, kazanan AK Parti’miz olacaktır” diye konuştu.

Bozkurt ise, AK Parti ailesine katıldığı için çok mutlu olduğunu, 2023 seçimlerinde AK Parti ve Cumhur ittifakı için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Bu katılımla Merkezefendi Belediye Meclisinde üye dağılımı CHP 10, İYİ Parti 8, AK Parti 12, MHP 4 ve bağımsız 3 üye şeklinde oldu.

NE OLMUŞTU?

İYİ Parti’nin Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bozkurt, Milletvekili Yasin Öztürk’e gönderdiği mesajların hakaret içerdiği gerekçesiyle başlatılan disiplin soruşturması “süreli ihraç” ile sonuçlanmış, İYİ Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu, 8 Şubat 2021’de Bozkurt hakkında “12 ay üyelikten çıkarma” cezası vermişti.