AK Parti’nin ‘Şehir Buluşmaları toplantısı’ yapıldı – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’nin ‘Şehir Buluşmaları toplantısı’ yapıldı

AK Parti’nin ‘Şehir Buluşmaları toplantısı’ yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Ağustos 2023 Cuma - 13:26Güncelleme: 11 Ağustos 2023 Cuma - 13:27
AK Parti’nin ‘Şehir Buluşmaları toplantısı’ yapıldı

Denizli’de düzenlenen “Şehir Buluşmaları Toplantısı”na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, iktidara geldikleri günden bu yana hizmet ve eser siyaseti yaptıklarını söyledi.

Şehir buluşmaları Toplantısı, AK Parti İl Binası’nda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, milletvekilleri Şahin Tin, Cahit Özkan ve Nilgün Ök, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti İl başkanı Yücel Güngör, belediye başkanları ve partililerin katılımıyla yapıldı.

Yazıcı, yaptığı konuşmada, toplantının amacının teşkilatlarla buluşmak, yapılan çalışmaları yerinde görmek, yakın zamanda yapılan seçimle ilgili görüş ve kanaatlerini derlemek, 2024 yılında yapılacak yerel seçime dönük çalışmaları ele almak, ayrıca sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarının yöneticileri ile temas kurmak, onları dinlemek, aktarılacak konular, sorunlar varsa onları Ankara'ya taşıyıp takibini gerçekleştirmek olduğunu söyledi.

“20 YILDIR YAPTIĞIMIZ UYGULAMALAR REFERANSIMIZDIR”

14 Ağustos’un Türk siyasi hayatındaki çok önemli tarihlerinden birisi olduğunu, 14 Ağustos 2001'de AK Parti Türk siyasi hayatında yerini aldığını kaydeden Yazıcı, AK Parti'nin kapsayıcı siyaset yaptığını, “Her şey Türkiye için” sloganı ile birlik ve bütünlüğe, vatanın bölünmezliğine vurgu yapıldığını, milleti kandırmadan, popülizme sapmadan, samimi ve sahici yaklaşımlarla sorunları ele aldıklarını ifade etti.

Değerlendirmenin 3 Kasım 2002 öncesinin Türkiye'sine bakılarak yapılmasını isteyen Yazıcı, “Geriye dönüp baktığımızda, 3 Kasım 2002 öncesi Türkiye'de herhangi bir konuyla bugün Türkiye'nin bu alanda aradaki fark, kazanım AK Parti'nin bu ülkeye sağladığı kazanımdır. Sağlıkta o gün neredeydik, bugün neredeyiz? Savunma sanayinde neredeydik, bugün neredeyiz? Ulaştırmada, bayındırlıkta, sosyal politikalarda o gün neredeydik, bugün neredeyiz? Bunlara bakın. Onun içindir ki yapılan 15'i aşkın seçim ve referandumda milletimiz AK Parti'nin tercihlerini onaylamış, vize etmiştir, yetki vermiştir. Bu millet iş olsun diye yetki vermez, basiretlidir. Sorunları söyler, dile getirir ama kendisinden yetki isteyenin referansına bakar, mutesebatına bakar. 20 yıldır Türkiye'de yaptığımız uygulama referansımızdır, muktesebatımızdır. Sorun yaşadığımız zamanlar olmadı mı? Bugün de var. Hayat pahalılığı da var. Hükümetimiz, parlamento grubumuz tüm kamu gücümüzle birlikte bunlarla mücadele ediyoruz” dedi.

“UYGULANAN PROGRAMLA HAYAT PAHALILIĞINI GÜNDEMDEN ÇIKARACAĞIZ”

Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu, sorunlarını çözecek kapasitesinin bulunduğunu, bu konuda kararlı bir tutum sergilendiğini anlatan Yazıcı, “İnşallah Türkiye'nin bugün yaşamakta olduğu enflasyon olarak nitelendirilen hayat pahalılığından kaynaklanan sorunları ilgili arkadaşlarımızın açıkladığı program çerçevesinde Türkiye'nin gündeminde çıkaracağız. Hedefimiz bu. Bir taraftan ekonominin gerektirdiği enstrüman ve yöntemleri icra etmek suretiyle çalışmaları sürdürürken, bir taraftan da hayat pahalılığından etkilenen dezavantajlı kesimlerin satın alma güçlerine destek anlamında imkan ölçüsünde katkı vermeye çalışıyoruz. Net ölçüde verdiklerimiz var, veremediklerimiz var. Onlarla ilgili çalışmalar da devam ediyor” diye konuştu.

“EHİL KADROLARIMIZ VAR”

Yerel seçimlere yönelik mesaj da veren Yazıcı, “Siyasetimizin önemli parametrelerinden birisi de hizmet ve eser siyasetidir. Dolayısıyla ehil kadrolar bizim partimizin bünyesinde vardır. İnşallah yerel seçimlerde de ama, fakat, lakin demeden doğruda birleşmek, şehrimizin beldemizin mahallemizin kalkınmasına, gelişmesine odaklanıp ona yapacak kadrolara yeniden görev vermenizdir. Hatırlatmak bizim görevimiz, kararı verecek olan egemenliğin sahibi milletimizdir” ifadelerini kullandı.