Erdoğan: Esnaf ve sanatkarların kredileri 6 ay ertelenecek – D20Haber
13.05.2025, Salı
14 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Erdoğan: Esnaf ve sanatkarların kredileri 6...

Erdoğan: Esnaf ve sanatkarların kredileri 6 ay ertelenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2021 Pazartesi - 13:59Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi - 13:59
Erdoğan: Esnaf ve sanatkarların kredileri 6 ay ertelenecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Denizli İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, esnaf ve sanatkarların kredilerinin 6 ay erteleneceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Denizli, Mersin ve Uşak 7. olağan il kongrelerinde telekonferans bağlantısıyla konuştu. Konuşmasında pandemi döneminde sıkıntı çeken esnaf ve sanatkarların kredi ödemesiyle ilgili açıklamada bulunan Erdoğan, “Esnaf ve sanatkarlarımıza müjde vermek istiyorum. Halkbank tarafından esnaf ve sanatkarlara kullandırılan Hazine ve Maliye Bakanlığı faiz destekli kredilerin, 1 Ocak 20201 30 Haziran 2021 arası 6 aylık dönemde ödenmesi gereken taksitleri ertelenecektir. Hayırlı olsun” dedi.

“TEŞKİLATLARDAN BEKLENTİM VAR”

Pandemi nedeniyle kongrelerin smınırlı katılımla yapıldığına işaret eden Erdoğan, “Şubat ayı sonuna kadar tüm il kongrelerimizi tamamlamayı planlıyoruz. Şimdi buluşmalarımızı canlı bağlantılarla yapmaya çalışıyoruz. Bizim kalplerimiz daima birdir beraberdir. Bugün Denizli’de salonu görüyorum, iftihar ediyorum, Mersin’de Uşak’ta salonu görüyorum iftihar ediyorum. Bu birliğimiz beraberliğimiz inanıyorum ki bizleri 2023e çok farklı taşıyacak ve 2024 yerel seçimlerinde de çok güçlü çıkmamızı sağlayacaktır. Tüm teşkilatlarımızdan önemli bir beklentim var. AK parti sadece 18 yılın değil geleceğin de partisi olacağını göstereceğiz. Ülkemizin en geniş tabanlı partisi olarak bu konuda büyük avantaja sahibiz. AK partinin kurucusu da sahibi de lokomotifi de milletimizin ta kendisidir. Neyi başardıysak Milletimizle beraber başardık. Türkiye’yi 2023 hedeflerine yine milletimizle beraber taşıyacağız. 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nı ve AK Parti’yi zafere sizler taşıyacaksınız. Önümüzdeki dönemde göstereceğiniz gayret, emek ve fedakarlık için her birinize şimdiden teşekkür ediyorum” dedi.

Haberin DevamıReklam




MUHALEFETE ELEŞTİRİ

Konuşmasında muhalefeti de eleştiren Erdoğan, “Üzüntüyle ifade etmek isterim ki karşımıza çıkan ana muhalefet aktörlerinin hiçbiri bizimle eserle ve hizmet siyaseti yarışına girmemiştir. Kimi zaman vesayetin arkasına sığınarak, kimi zaman uluslararası lobilerin arkasına sığınarak kendilerine iktidarın bahşedilmesini beklemiştir. Biz ne diyorsak tersini söylemeyi, nereye gidiyorsak aksine gitmeyi siyaset olarak benimsemişlerdir. Geçmişteki hiçbir siyasetçi CHP Genel Başkanı kadar karikatür bir durum sergilememiştir. CHP diye bir parti olup olmadığı tartışmalıdır. CHP hiç mi bir işe yaramıyor? Elbette CHP’nin ifa ettiği bir görev var. Terazinin bir kefesinde HDP, diğer kefesinde İYİ Parti var. CHP’nin görevi ise bu teraziyi dengede tutarak bir ittifakı bir arada tutmaktır” ifadelerini kullandı.

DENİZLİ (İHA)