BELTAŞ Genel Müdürü Teke, Pamukkale’den aday adayı oldu – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. BELTAŞ Genel Müdürü Teke, Pamukkale’den aday...

BELTAŞ Genel Müdürü Teke, Pamukkale’den aday adayı oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Kasım 2018 Salı - 14:24Güncelleme: 13 Kasım 2018 Salı - 14:24
BELTAŞ Genel Müdürü Teke, Pamukkale’den aday adayı oldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu BELTAŞ’ın yanı sıra, Kültür A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı, Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve PERAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı gibi görevlerde bulunan Mehmet Teke, Pamukkale Belediye Başkanlığına aday adayı oldu.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz'e aday adaylığı başvuru formunu veren Mehmet Teke, Pamukkale’ye bugüne kadar hizmette bulunanlara teşekkür ederek, ve Pamukkale’ye hizmet etmek için yola çıkan tüm aday adaylarına da başarılar diledi.

Belediyecilik ve özel sektör deneyimlerini AK Parti çatısı altında Pamukkale’ye taşımak istediğini söyleyen Teke, "Bunu da dava arkadaşlarımla el ele gönül gönüle vererek başaracağıma yürekten inanıyorum. Bugüne kadar olduğu gibi, 31 Mart 2019’ta da hemşehrilerimiz yerel yönetimlerde AK Parti’mize teveccüh göstererek, 'durmak yok yola devam' diyeceklerdir. Ülkemizin son dönemdeki başarı performansı artarak devam edecek ve istikrar kalıcı hale gelecektir. Güzeller güzeli ülkemiz Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyada örnek gösterilen ülkeler arasında yerini alacaktır. Bu başarı yolculuğu bu topraklarda yaşayan herkese önemli sorumluluklar yüklemektedir. Ben de kentimizin ve ülkemizin bu başarı yolcuğunda daha etkin rol, daha fazla sorumluluk alabilmek ve daha fazla ter dökebilmek amacıyla Pamukkale ilçemize hizmet etmeye talip oldum" dedi.

"PAMUKKALE’YE HİZMET BİR BAYRAK YARIŞIDIR"

Çevresinden aldığı teşvikle yola çıktığını kaydeden Teke, "Pamukkale’ye hizmet bir bayrak yarışıdır. Bayrak yarışının bundan sonraki aşamasında Pamukkale’ye hizmet bayrağını en üst seviyeye getirmek tek dileğimdir. Bu kararı almamda halkımızın yoğun ısrarı ve talepleri, teşkilatımızın teşviki ve çevremin desteği etkili oldu. Gördüm ki adaylığımla ilgili geniş bir mutabakat ve beklenti var. Bende bana güvenenlere hizmet etmek için bu yola çıktım. Çünkü Pamukkale ilçesinin ve hemşehrilerimin her şeyin en iyisi ve en güzeline layık olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.

"PAMUKKALE ÇOK DAHA FARKLI KONUMA GELECEK"

Pamukkale'nin ekonomik potansiyeliyle Denizli'nin ve Türkiye'nin göz bebeği olduğunu vurgulayan Teke, "Beş yıl öncesine göre Pamukkale bugün nasıl daha farklı yere geldiyse, 5 yıl sonra da çok daha farklı konuma gelecektir. Pamukkale’nin ve ülkemizin parlak geleceğine katkıda bulanabilirsem ne mutlu bana. İlçemizin tarım, ticaret ve sosyo-ekonomik sorunlarını birebir yaşayarak görmüş, öğrenmiş birisiyim. Pamukkale’nin en uzak köyünün derdini de merkezindeki mahallesinin de derdini biliyorum. Bu sorunları çözecek plan ve projelerimiz var" diye konuştu.

MEHMET TEKE KİMDİR?

1976 yılında Çivril ilçesinde doğan Mehmet Teke, ilkokulu Çivril İlkokulu’nda, orta ve lise eğitimimi ise Denizli İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1999 yılında Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden dereceyle mezun olan Mehmet Teke, 2004-2014 döneminde Belediye Meclis Üyeliği yaptı. Bu dönemde Sağlık Komisyonu, İmar Komisyonu, Denetim Komisyonu ve Bütçe Komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu.

2007 yılında BELTAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü görevine getirilen Mehmet Teke, bu görevi 11 yıldır sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı, Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Denizli Büyükşehir Belediyesi PERAŞ AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı üstlendiği diğer görevler. Teke'nin görev yaptığı şirketlerde 3 bin 500 kişi istihdam ediliyor.

Tekstil, eğitim ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Mehmet Teke, ayrıca Denizli Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanlığı görevini de yürütmektedir. Mehmet Teke, evli ve 3 çocuk babasıdır.