AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci – D20Haber
03.05.2024, Cuma
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat...

AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2018 Salı - 12:45Güncelleme: 27 Kasım 2018 Salı - 13:03
AK Parti’nin İzmir Büyükşehir adayı Nihat Zeybekci

AK Parti’de günlerdir merakla beklenen “İzmir Büyükşehir adayı kim olacak?” sorusu yanıtını buldu. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada İzmir Büyükşehir adayının Nihat Zeybekci olduğunu açıkladı.

İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde 24 Kasım Cumartesi günü 40 ilin belediye başkan adaylarını açıklayan Cumhurbaşkanı ve AKP Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 20 ilin daha belediye başkan adaylarını açıkladı.

Erdoğan, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayının Nihat Zeybekci olduğunu ilan etti.

“İZMİR’İ ALACAĞIZ”

Bu arada, tebrikleri kabul eden ilk açıklamasını da yaptı. Zeybekçi, "İzmir Türkiye’nin en güzel şehri doğuştan güzel birileri İzmir’i Anadolu'ya sırtını döndürmek istiyorlar. Biz İzmir’i Anadolu'yla kucaklaştıracağız. İzmir alacağız" dedi.

NİHAT ZEYBEKCİ’NİN ÖZGEÇMİŞİ

1961 yılında Tavas ilçesinde doğan Nihat Zeybekci, ilk öğrenimini Tavas’ta, lise eğitimini ise Kütahya İmam Hatip Lisesi’nde yaptı. Akademik eğitimini Marmara Üniversitesi’nde tamamlayan Zeybekci, 2004-2011 yılları arasında Denizli Belediye Başkanlığı yaptı. 2012 yılında AK Parti’den Denizli milletvekili seçilen Nihat Zeybekci, 61.62 ve 63. hükümetlerde Ekonomi Bakanı olarak görev yaptı.

Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Başkanvekilliği görevini yürütüyor.