Site icon D20Haber

AK Partili gençlerden İsrail’e saygı çağrısı

AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri, ikindi namazının ardından Delikliçınar’daki Yeni Cami önünde son dönemde Kudüs’te yaşanan olaylarla ilgili basın açıklaması yaptı. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Melih Serim, İsrail’in 1967’den bu yana işgal altında tuttuğu Doğu Kudüs’te 14 Temmuz günü ve sonrasında yaşananların bir kez daha tüm Müslümanları derinden yaraladığını belirtti.

İsrail görevlilerinin arama adı altına Mescidi Aksa’daki eserlere zarar verdiğini söyleyen Serim, “Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksay’ı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasına yasaklamıştır. Bu üç gün boyunca İsrail, Aksa’nın resmi görevlilerinin girişini bile engellerken kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Aksa’ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir. İsrail, bu davranışları ile yaptığı yanlışlara yenilerini eklemeye devam etmektedir. Kudüs’ün ve Harem-i Şerif’in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi hukuki bir yükümlülüktür.

Kudüs’e ve Mescidi Aksa’ya yönelik güven ortamını yok edip barışı dinamitleyecek tüm hukuk İhlallerini kınıyor, uluslararası kuruluşları hakları ihlal edilen Müslümanların haklarını korumaya davet ediyoruz” dedi.

Exit mobile version