AK Parti’de Özkan’ın istifası istendi iddiası – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’de Özkan’ın istifası istendi iddiası

AK Parti’de Özkan’ın istifası istendi iddiası

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2022 Pazar - 13:27Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar - 13:49
AK Parti’de Özkan’ın istifası istendi iddiası

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile ilgili sözleri AK Parti’de kriz yaratan grup başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın istifasının istendiği öne sürüldü.

Gazeteci İsmail Saymaz, AK Parti’deki krizle ilgili Twitter hesabından “Öğrendiğim kadarıyla AK Parti’de, Grup Başkanvekili Cahit Özkan’dan istifa etmesi istendi. Ancak Özkan, direniyor” paylaşımını yaptı.

NE OLMUŞTU?

Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalındaki “Zor Ama Yine De Sor “programına katılan AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Türkiye-Birleşik Arap Emirlikleri ilişkileriyle ilgili, “Belki de Birleşik Arap Emirlikleri baktı ki Türkiye’ye diz çöktüremiyor, baktı ki Türkiye’nin istiklalini engelleyemiyor, baktı ki Türkiye’ye dayanmadan, Türkiye ile birlikte yürümeden bölgesel ve küresel anlamda kendi menfaatlerinin aleyhine bazı şeyler ortaya çıkıyor, o zaman Birleşik Arap Emirlikleri -ben böyle okuyorum çünkü- teslim oldu. İşte güvenli enerji arzının Türkiye olmadan olamayacağını uluslararası toplum kabul etti” sözlerini kullanmıştı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in, “Grup Başkanvekilimiz Sn Cahit Özkan’ın Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri ilişkilerine dair beyanları partimizin görüşlerini yansıtmamaktadır” açıklamasını yapmıştı.