AK Parti’de 2 isim aday adaylığı vizesi alamadı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’de 2 isim aday adaylığı...

AK Parti’de 2 isim aday adaylığı vizesi alamadı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mayıs 2018 Cuma - 18:14Güncelleme: 4 Mayıs 2018 Cuma - 18:14
AK Parti’de 2 isim aday adaylığı vizesi alamadı

AK Parti’de 24 Haziran erken genel seçiminde aday adayı olacakların isimleri açıklandı. Genel merkezin onayına sunulan listede 2 isime vize verilmedi. O isimler, Bakan Nihat Zeybekci’ye yönelik eleştiri ve paylaşımları ile gündeme gelen Emin Okkaya ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeliğinden istifa eden Hüseyin Karadeniz oldu.

AK Parti’de 27. Dönem Milletvekili Seçimi’nde aday adayı olacak isimler başvuruların ardından netleşti. 2 Mayıs’ta sona eren başvuruların ardından oluşturulan liste genel merkeze sunuldu. Yapılan incelemede, aday adaylığı başvurusunda bulunan Emin Okkaya ve Hüseyin Karadeniz’in isimleri çizildi. Okkaya ve Karadeniz’in veto edilmesiyle aday adayı sayısı 44’e düştü.

OKKAYA’NIN PAYLAŞIMI

Daha önceki seçim döneminde de aday adayı olan Emin Okkaya, geçen yıl sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Herkes kendine ekip yapsın, plan program entrika sahne kapmaca oynayın, biriniz yapsın öteki bozsun, insanlar hanginize selam verecek, hanginize vermeyecek ona şaşırsın. Kim konuşacak kim susacak ya da susturulacak onu tezgahlayın, ajan yerleştirip birbirinizden bilgi alın” ifadelerine yer vermişti.

MECLİS ÜYELİĞİNDEN AYRILMIŞTI

Genel merkez vetosuyla karşılaşan bir diğer isim Hüseyin Karadeniz oldu. Karadeniz, geçen yıl parti içinde yaşanan sorunlar nedeniyle Pamukkale ve Büyükşehir Belediye Meclisi üyeliklerinden istifa etmiş ve disipline verilmişti.