AK Parti’de Dalbudak’a yeniden görev verilmedi – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti’de Dalbudak’a yeniden görev verilmedi

AK Parti’de Dalbudak’a yeniden görev verilmedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Aralık 2020 Cumartesi - 11:27Güncelleme: 12 Aralık 2020 Cumartesi - 11:28
AK Parti’de Dalbudak’a yeniden görev verilmedi

AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı eski milletvekili Nurcan Dalbudak’a yeniden görev verilmedi. Dalbudak, genel merkez ile görüşmeleri sonrasında “AK Parti Genel merkezimizle yaptığımız istişareler sonucu görevimden müsade istemiş bulunmaktayım” açıklamasını yaptı.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Nurcan Dalbudak, yazılı açıklamasında, yapılan görevlendirmeyle 2 Şubat 2018’de hiçbir şekilde kapris,kompleks yapmadan AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanlığı görevini üstlendiğini, görev süresi içinde ekip çalışmasıyla güzel işler yaptıklarını belirtti.

Bayrak değişim vaktinin geldiğini kaydeden Dalbudak, “Kadınlar siyasette yer almalı diyerek deneyimi, tecrübesi, dava ehli çerçevesinde, meclis üyelikleri de dahil olmak üzere birçok kadınımızı önemli karar mercilerine taşıdık. İnşallah bu yiğit kadınları daha güzel görevlerde göreceğiz. Bu benim siyasette en büyük gururum olacak. Hedefimiz siyasete kadının elinin daha fazla değmesidir” ifadelerini kullandı.

Dalbudak, Denizli Belediye Meclisi üyeliğinin ardından 12 Haziran 2011 genel seçiminde milletvekili seçilmiş ve bir dönem görev yapmıştı. Bu süreçte hac dönüşü 31 Ekim 2013’te TBMM’ye Konya Milletvekili Gülay Samancı, Kahramanmaraş Milletvekili Sevde Beyazıt Kaçar ve Mardin Milletvekili Gönül Şahkulubey ile birlikte başörtüsüyle girmesiyle akıllarda kaldı.

2105 seçimlerinde aday gösterilmeyen Dalbudak, 2 Şubat 2018’de AK Parti Denizli İl Kadın Kolları Başkanlığına atanmıştı.