Filiz: ABD önce kendi kirli tarihine baksın – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: ABD önce kendi kirli tarihine...

Filiz: ABD önce kendi kirli tarihine baksın

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Kasım 2019 Cumartesi - 11:28Güncelleme: 2 Kasım 2019 Cumartesi - 11:28
Filiz: ABD önce kendi kirli tarihine baksın

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Türkiye’ye soykırım suçlamasında bulunan ABD’nin önce kendi kirli tarihine bakmasını istedi.

AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, ABD Temsilciler Meclisinin Barış Pınarı Harekatı’nı gerekçe göstererek Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını öngören tasarı ile 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan karar tasarısının kabul edilmesi üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Türkiye’ye soykırım suçlamasında bulunanların önce kendi kirli tarihlerine, destekledikleri Asala ve PKK terör örgütlerinin kanlı geçmişlerine bakmaları gerektiğini belirten Filiz: sözlerine şöyle devam etti:

“Bu kararın Türk Hükümeti ve halkı nezdinde hiçbir geçerliliği, hükmü bulunmamaktadır. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde düzenlediği Barış Pınarı adlı harekâtın engellenememesi nedeniyle Türkiye'den bu yolla intikam alınmasının hedeflendiği bir karardır. Bizim için yok hükmünde olan bu karar, iç politika saikleriyle alınmış tarihi ve hukuki dayanağı bulunmamaktadır. Ayrıca, ABD Temsilciler Meclisinin Türkiye’ye yaptırım uygulamakla tehdit eden yasa tasarısı stratejik müttefiklik ruhuna doğrudan ters düşmektedir. Üstelik bu tasarı, ABD yönetimi ile Türkiye’nin 100 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediği bir zamana denk gelmesi, ABD Hükümetinin bir politikasının da ihlalidir. ABD yetkililerinin, tek taraflı yaptırım tehditleriyle bir yere varamayacaklarını görmeleri gerekmektedir. NATO müttefikliği ilişkileri ruhuyla bağdaşmayan bu karar, ABD yönetimiyle 17 Ekim tarihinde Suriye konusunda varılan mutabakata da aykırıdır. Terör örgütünü korumak için NATO müttefikine yaptırım uygulamaya kalkmak ancak ve ancak stratejik bir vizyonsuzluk ve sahadaki gerçeklerden kopuş olarak tanımlanabilir.”

Türkiye'nin "Ortak Tarih Komisyonu" kurulması yönünde 2005 yılında yapmış olduğu önerinin Ermenistan tarafından reddedildiği hatırlatılan Filiz, “Bu yasa tasarısı, Türkiye’nin terör örgütleriyle mücadele etmedeki kararlılığını engelleyemez, yalnızca ikili ilişkilerimizin geleceğini tehdit altına alır ve bu ilişkilere zarar verir” ifadelerini kullandı.