Filiz: Türkiye 8 yıldır kesintisiz büyüyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: Türkiye 8 yıldır kesintisiz büyüyor

Filiz: Türkiye 8 yıldır kesintisiz büyüyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Mart 2018 Cuma - 15:24Güncelleme: 30 Mart 2018 Cuma - 15:24
Filiz: Türkiye 8 yıldır kesintisiz büyüyor

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, bölgesindeki gerilimlere rağmen Türkiye’nin 8 yıldır kesintisiz büyüdüğünü söyledi.

AK Parti İl Başkanı Filiz, yaptığı açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2017 yılının son çeyreğinde yüzde 7.3, 2017 genelinde ise yüzde 7.4 oranında büyüme gösterdiğini ve 7.4’lük büyümenin son dört yılın en yüksek oranı olduğunu belirtti.

Büyüme hızı bakımından Türkiye’nin G20 ülkeleri arasında ilk sırada yer aldığını ifade eden Filiz, “Türkiye, bölgesindeki jeopolitik gerilimler, Avrupa'daki borç krizi, Gezi olayları, FETÖ'nün darbe girişimine rağmen 8 yıldır kesintisiz büyüyor. Geldiğimiz noktada Türkiye ekonomisi büyümesi ile dünya ekonomisinin yüzde 85’ini oluşturan G20 ülkeleri içerisinde zirvede, OECD ülkeleri arasında ise ikinci sırada yer almıştır. Bu büyük başarıyı birçok öncü göstergeyle olumlu bir giriş yapılan 2018 yılında da aynı tempo ile devam edeceğimize inancımız tamdır” dedi.

Türkiye ekonomisinin güçlü olduğunu kaydeden Filiz, “Dışarıda ve içeride estirilmek istenen tüm kötümser havaya rağmen Türkiye, uluslararası otoritelerin beklemediği bir performans sergilemektedir. Şunu belirtmek isterim ki, biz bu performansı bekliyorduk ve inanıyorduk. İhracatı, yatırımları artıracak teşvikler vererek durmak bilmeden çalışan ve bu muhteşem başarıyı yakalayan, ekonomimize yön veren başta Ekonomi Bakanımız Sayın Nihat Zeybekci’ye, ekibine ve hükümetimize güvenimiz tamdır” diye konuştu.