Filiz: 16 Nisan Referandumu’nda Türkiye kazandı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Filiz: 16 Nisan Referandumu’nda Türkiye kazandı

Filiz: 16 Nisan Referandumu’nda Türkiye kazandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Nisan 2018 Pazartesi - 20:13Güncelleme: 16 Nisan 2018 Pazartesi - 20:13
Filiz: 16 Nisan Referandumu’nda Türkiye kazandı

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, 16 Nisan 2017’de yapılan referandumda partili cumhurbaşkanlığı sistemine milletin “evet” demesiyle Türkiye’nin kazandığını, Türkiye’nin dünya markası olma yolunda ilerlediğini söyledi.

AK Parti İl Başkanı Necip Fizliz, 16 Nisan 2017’deki Anayasa Değişikliği Referandumu’nun yıldönümünde yaptığı açıklamada, sandıktan çıkan evet sonucuyla demokrasinin, sağduyunun ve uzlaşının kazandığını kaydetti.

“Yönetim alışkanlığımızı, darbelerle, vesayetlerle, müdahalelerle artık milletin gına getirdiği bir yönetim anlayışını halkımızın da desteğini alarak değiştirdik. Meclis-cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi birbirini bir anlamda kontrol eden iki yapı oldu” diyen Filiz, şöyle devam etti:

“Yeni sistemde cumhurbaşkanı adayı olmak belli bir siyasi elitin elinden alındı. Halkın kendisine verildi bu hak. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı yeni düzenlemeyle hem halka karşı hem de meclise karşı cezai sorumluluk taşıyacak. Artık reisi cumhurun partisi ile ilişiğinin devam etmesi sayesinde ülkenin milli meselelerinde diğer parti temsilcileriyle daha rahat bir şekilde diyalog kurabilecek ve uzlaşma kültürü devlet millet el ele şeklinde tezahür edecektir.

Hukuk devletinde herkesin kanun önünde eşit olması ve eşit koşullarda ve aynı mahkemelerde yargılanması adaletin bir gereğidir. Zaman zaman vesayetin bir aracı olan askeri mahkemelerin kaldırılması demokrasi adına atılan en büyük adımlardan birisi oldu. İşte bu sebeplerden dolayı duyarlı milletimiz Türkiye’nin gücünü, ekonomisini, eğitimini, hukuk ve adalet mekanizmalarını güçlendirmek için , Çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakabilmek için ‘evet’ dedi. Artık sürekli istikrar ve güçlü, tek başına iktidar zamanı. Kısacası Türkiye’nin kazanma zamanı.”