AK Parti adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. AK Parti adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek

AK Parti adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Kasım 2018 Cumartesi - 15:02Güncelleme: 3 Kasım 2018 Cumartesi - 15:02
AK Parti adaylarını merkez yoklamasıyla belirleyecek

AK Parti’nin 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlere ilişkin aday adayları başvurusu ve aday belirleme süreciyle ilgili takvimi belirlendi.

AK Parti’nin dün yapılan MKYK toplantısında, yerel seçimlere ilişkin kararlar alındı. Buna göre, bütün seçim çevrelerinde adayların tespiti ve meclis üyelerinin listedeki sıralamasında merkez yoklaması usulü uygulanacak.

Belediye başkanlıkları için başvurular 5-12 Kasım tarihleri arasında, belediye meclis üyelikleri için ise 5 Kasım-3 Aralık tarihleri arasında alınacak.

Adaylık başvuruları büyükşehir ve il belediye başkanlıkları için genel merkeze veya genel merkeze iletilmek üzere il başkanlıklarına, ilçe belediye başkanlıkları için il başkanlıklarına veya il başkanlıklarına iletilmek üzere ilçe başkanlıklarına, belediye meclisi üyelikleri için ilçe başkanlıklarına
bizzat yazılı olarak yapılacak.

Başvurularda büyükşehir belediye başkanı aday adaylarından 10 bin, nüfusu 200 binden fazla olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 3 bin, nüfusu 50 bin ile 200 bin arasında olan kadar olan ilçe belediye başkanı aday adaylarından 2 bin 500, lira, nüfusu 50 bin ve daha az olan İlçe belediye başkanı aday adaylarından bin 500 lira alınacak.

Büyükşehirlerdeki belediye meclisi üyesi aday adaylarından alıcak ücret bin lira olarak belirlenirken, kadın ve genç aday adaylarından bu bedelin yarısı, engelli aday adaylarından dörtte biri alınacak.