Zolan çiftinden yangında bebeklerini kaybeden aileye ziyaret – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan çiftinden yangında bebeklerini kaybeden aileye...

Zolan çiftinden yangında bebeklerini kaybeden aileye ziyaret

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Şubat 2024 Çarşamba - 14:53Güncelleme: 14 Şubat 2024 Çarşamba - 14:55
Zolan çiftinden yangında bebeklerini kaybeden aileye ziyaret

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde 28 Aralık’ta çıkan yangında bebeklerini kaybeden Yıldırım ailesinin tüm eşyaları Sevgi Eli tarafından yenilenirken, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve eşi Berrin Zolan da çifti ziyaret etti.

İlçeye bağlı Kınıklı Mahallesi’nde 28 Aralık’ta meydana gelen olayda, bir apartın bodrum katında yaşayan Yıldırım ailesinin evinde yangın çıkmış, anne Sinem Yıldırım (22) ve oğlu Serhat Can Yıldırım(4) yaralı olarak kurtulurken, 1 yaşındaki Masal bebek ise yaşamını yitirmişti.

HAREKETE GEÇİLDİ

Yangının söndürülmesinin ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı'nın bilgilendirmesiyle Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve Sevgi Eli harekete geçti. Aileye maddi destekte bulunularak eşyaları tamamen kullanılamaz hale gelen evleri için de çalışma başlatıldı.

YENİ EVLERİNE TAŞINDILAR

Talihsiz oalyın ardından aile Karaman Mahallesi’nde yeni evlerine yerleşirken, tüm eşyaları da yenilendi. Acılı ailenin ilk misafiri ise Zolan çifti oldu. Ziyarete Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Süleyman Akbulut ve Sevgi Eli sorumlusu Selma Yıldız da eşlik etti. Eyüp-Sinem Yıldırım çiftine bir kez daha başsağlığı dileyen Zolan çifti tedavisi süren Sinem Yıldırım’a geçmiş olsun temennisinde bulundu.

“ACINIZ ÇOK BÜYÜK”

Yıldırım ailesi ile bir süre sohbet eden Zolan, “Allahım şifa versin, başınız sağ olsun evladınızı kaybettiniz, mekanı cennet olsun. Evladınızı geri getiremeyiz ama yangın, afet gibi acılarda insanlarımızın yanında olmaya gayet ediyoruz. Bir nebzede olsa katkıda bulunursak ne mutlu bize. Acınız, yaşadığınız olay çok büyük, sabırlar diliyorum. Sizlerin yanında olmak bizim boynumuzun borcu, Allah’ım tekrarından, beterinden korusun” ifadelerini kullandı.

BABA YILDIRIM’DAN TEŞEKKÜR

Yangında evlerinin tamamen yandığını anlatan inşaat işçisi Eyüp Yıldırım da olayın yaşandığı ilk günden beri Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Sevgi Eli’nin yanlarında olduklarını ve tüm ihtiyaçlarını giderdiklerini belirterek, Zolan’a teşekkür etti. Aileyle bir süre sohbet eden Zolan’ın kumandalı oyuncak araba hediye ettiği küçük Serhat Can, büyük sevinç yaşadı.

Yangında ağır yaralandıktan sonra uzun bir tedavi süreci geçiren Sinem Yıldırım, ziyaretin sonunda Zolan ve eşi Berrin Zolan ile beraber ilk kez yeni evini gezdi.