Kumkısık’taki trafiğe kavşak projesiyle çözüm getiriliyor – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Kumkısık’taki trafiğe kavşak projesiyle çözüm getiriliyor

Kumkısık’taki trafiğe kavşak projesiyle çözüm getiriliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 11:11Güncelleme: 26 Şubat 2024 Pazartesi - 11:12
Kumkısık’taki trafiğe kavşak projesiyle çözüm getiriliyor

Kumkısık Mahallesi içerisinden geçen otoyol ve devlet yolu bağlantı kavşağını kullanmak zorunda kalan, bu nedenle kaza riskiyle karşı karşıya kalan vatandaşların can güvenliği katlı kavşak ile sağlanacak. Kavşak projesini hayata geçirecek çalışmaya start verildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bir süre önce yapımına başlanan Kumkısık Katlı Kavşağı’nda incelemede bulundu. Zolan’a Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın ve Ömer Faruk Özer, Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu ile Kumkısık Mahallesi Muhtarı Tarık Deştekin eşlik etti.

 

İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Zolan, uzun zamandan beri Kumkısık Mahallesi giriş - çıkışlarında sıkıntı yaşandığını, burada trafik güvenliği anlamında büyük risk oluştuğunu söyledi.

Üzerlik, Aşağışamlı veYukarışamlı mahallelerinin Denizli-Aydın devlet yolu bağlantısının Kumkısık Mahallesi’nde bulunan kavşak ile sağlandığını, Denizli-Aydın otoyolunun bağlantısıyla da bu kavşak üzerindeki trafik yoğunluğunu artıracağının öngörüldüğünü kaydeden Zolan, çoğunluğu çiftçilik yapan bölge halkının arazilerine geçişlerde devlet yolunu kullanmaları nedeniyle de trafik güvenliğinin tehlikeye girdiğini ifade etti.

“İNŞAAT HIZLI BİR ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR”

Vatandaşların yaşadığı bu sıkıntının giderilmesi için Denizli-Aydın Otoyolu yapımı başladığında Karayolları ve Ulaştırma Bakanlığı ile görüştüklerini ifadre eden Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstişare sonucunda burada bir proje yapıldı. Proje ile Kumkısık Mahallesi’ne giriş-çıkışların risk taşımaması, aynı zamanda Traktör Galericileri Sitesi, Aşağışamlı, Yukarışamlı, Üzerlik bölgelerine giriş - çıkışların da güvenli olması planlandı. Burada yapılacak köprüaltı döner kavşak ile bir çözüme ulaşıldı. Proje yapıldı ve inşaatı hızlı bir şekilde devam ediyor. İnşallah Karayollarımız burayı en kısa zamanda tamamlayacak ve Kumkısık Mahallemize, bölgemize, Denizlimize yeni bir eser, yeni bir güzellik kazandırmış olacağız. Karayolları Bölge Müdürümüze, Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”

“TRAFİK GÜVENLİĞİ ARTACAK”

Karayolları Bölge Müdür Yardımcısı Gökhan Köroğlu ise, projeye katkı sunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Trafik güvenliği anlamında gerçekten önemli ve otoyolumuzun bağlantısına entegrasyonu anlamında da değerli bir proje. İnşallah kısa süre içerisinde tamamlayacağız” dedi.

50 METRE ÇAPINDA ÇİFT ŞERİTLİ KAVŞAK

Trafik güvenliğinin arttırılması amacıyla Kumkısık Mahallesi sınırları içerisinde Denizli-Aydın Devlet Yolu üzerinde 3 açıklıklı, 2 ayaklı köprü, köprü altında trafik sirkülasyonunun sağlanacağı 50 metre çapında çift şeritli modern dönel kavşağın ve kavşağa giriş ve çıkışların sağlanacağı bağlantı kollarının yer aldığı katlı kavşak projesi tamamlanarak yapım çalışmalarına başlandı.