Merkezefendi’nin Merkez Çarşısı açıldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi’nin Merkez Çarşısı açıldı

Merkezefendi’nin Merkez Çarşısı açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Kasım 2022 Salı - 19:26Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı - 19:26
Merkezefendi’nin Merkez Çarşısı açıldı

Merkezefendi Belediyesi ve Good4Trust işbirliğinde kurulan e-ticaret platformu Merkez Çarşısı, düzenlenen lansman ile tanıtıldı.

Merkezefendi Belediyesi, girişimci kadınların çalışma hayatına katılmasını ve daha aktif rol almasını sağlamak amacıyla düzenlenen El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali, yerel ekonomiyi kalkındırma, esnafı, kadın üreticileri ve girişimcileri güçlendirme hedefiyle e-ticaret platformu ‘Merkez Çarşısı’ ile dijital dünyaya açıldı.

 

Platformun tanıtımı için Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen lansmana İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, Ankara Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, İç Anadolu Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Salim Çoruk, Dazkırı Belediye Başkanı İsmail Taylan, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu,Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Mehmet Ali Erbeği, Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Arda Arpacı, Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Fatih Gündüz, Good4Trust kurucusu Uygar Özesmi, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları, girişimciler, üreticiler ve gazeteciler katıldı.

“YEREL KALKINMAYI CANLANDIRACAĞIZ”

Burada konuşan Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yerel kalkınmayı canlandıracaklarını söyledi. Merkez Çarşısı’nın bölgesel ekonominin canlanmasına katkı sunacağını kaydeden Doğan, “Merkez Çarşısı, doğaya ve insana dost, adil üretim yapmaya çalışan işletmelerimiz ile ihtiyaçlarını bu tür işletme ve girişimcilerden sağlamak isteyen kişileri bir araya getiren bir sistem” dedi.

“KADINLARIN ÖNÜNÜ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

El Emeği ve Girişimci Kadınlar Festivali’ne yönelik talebin yoğun olduğunu belirten Doğan, online satışlarda girişimcilere desteklerinin devam edeceğini dile getirdi. Hayata geçirilen e-ticaret platformuyla kadınların ve girişimcilerin önlerini açmayı hedeflediklerini aktaran Doğan, “E-Ticaret konusunda kadınlarımız çok heyecanlı. Bugün itibariyle 46 girişimcimiz www.merkezcarsisi.org’a girerek dükkanını açtı. Bu daha başlangıç, bu sayı git gide artacak. Esnaflarımızı da bu platforma çekmek istiyoruz” diye konuştu.

“BİRÇOK ÜRÜN BULUNUYOR”

Üreticilerin kolaylıkla satış yapabileceği bir platform oluşturduklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Good4Trust, Güney Afrika ve Şili dahil Türkiye’den yurt dışına açılan, adil satışa olanak sağlayan bir dijital altyapı. Doğa ile iş birliği içerisinde, zehirsiz, atıksız, temiz enerji ile adil çalışma koşullarında üretim yapan üreticilerin katılımı sayesinde Good4Trust, sistemin dönüşümüne destek oluyor.Döngüsel ekonomiyi ‘Merkez Çarşısı’nda kurmak istiyoruz. Toptan satışlarınızı ve toptan alışlarınızı ‘Merkez Çarşısı’ üzerinden yapabilirsiniz. ‘E-Ticaret’ sitesini kuruyoruz ama elimizi bu işten çekmiyoruz. Kargodan, fotoğrafa her anlamda desteklerimiz devam edecek. Evde üretime 320 bin TL’lik bir limit veriliyor. 320 bin TL’yi geçen satışlarınızda Merkezefendi Kadın Kooperatifimizle sizlere destek sağlayacağız. Merkez Çarşısı’nda incir, reçel ve halı gibi birçok ürünümüz bulunuyor. Bu ürünler git gide daha da fazlalaşacak. Daha güzel projelerle karşınıza çıkmaya devam edeceğiz. İhtiyaçlarımızı ‘Merkez Çarşısı’ndan karşılamaya çalışacağız. İzmit Belediyesi'nin destekleri bizim için çok önemli. Kadının olduğu her yerde bizlerde varız. 3 yıldır yaptığımız projelere her zaman sizler destek oldunuz. Arkamızda olduğunuz sürece yapamayacağımız iş yok. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

KAPLAN: İŞLETMELER MARKALAŞMAYA BAŞLADI

Söz konusu girişimle esnaf ve üreticilere destek sağladıklarını belirten İzmit Belediye Başkanı Fatma Hürriyet Kaplan, Türetim ekonomisinin doğaya ve insana dost bir sistem olduğunu dile getirdi. Kaplan, “Bu sistem ile işletmeler markalaşmaya başladı. Biz bu sisteme yerel esnafı da dahil ettik. Döngüsel ekonomiye önem veriyoruz, kentin parası kentte kalsın istiyoruz. İzmit Çarşısı’nda yapılan bu çalışmalar ‘Merkez Çarşısı’na da örnek olacaktır. Her alanda ben de varım cesaretini gösteren kadınlarımıza teşekkür ediyorum. ‘Merkez Çarşısı’nın bütün kadın girişimcilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“46 ÜRETİCİMİZ SİSTEMDE, 136 ÜRETİCİ SIRADA”

Kadın girişimcilerin lansmana yoğun katılım sağladığını belirten Good4Trust kurucusu Uygar Özesmi, konuşmasında şunları söyledi:

“Bu ülke sizlerle yükseliyor. Muhteşem kadın başkanlarımızla yükseliyor. Kadın dayanışması çok güzel bir örnek. Dayanışma olmadan hiçbir şey olmuyor. Türetim ekonomisi dayanışmanın tam kendisi. Herkesin birbirini yükseltmesi. Türetim ekonomisi yeni bir model. Birbirimize danışarak yardım ederek yeni bir ekonomi kuruyoruz. Good4Trust, bu ülkenin topraklarından çıktı ve dünyaya açılmaya devam ediyor. Bizim derdimiz sizden para kazanmak değil, sizi güçlendirmek. Bizim kar elde etmemiz değil ayakta kalmamız gerekli. Burada fırsat eşitliği var. Her kim olursan ol ‘Merkez Çarşısı’nda dükkan açabilirsin. ‘Merkez Çarşısı’na girilen ürünün ücreti de alınmıyor. Sen bir ürün satarsan bize bir katkı payı ver diyoruz. İlk başta yüzde 7, sen üretim sistemlerini iyileştirirsen bunu yüzde 5’e daha iyi hale getirirseniz yüzde 3’e düşecek. Şuan ‘Merkez Çarşısı’nda 46 üretici var 136 üretici de sırada bekliyor. Başta kadın üretici olmak üzere sizlere çok teşekkür ediyorum.”