Merkezefendi Belediyesince, Gazi İlkokulu öğrencilerine geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemlerle ilgili eğitim verildi.
Merkezefendi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde çalışan çevre mühendisleri tarafından Gazi İlkokulu’nda öğrenim gören öğrencilere çevre eğitimi verildi. Çevre Mühendisi Berre Güngör tarafından ilkokul öğrencilerine verilen eğitimde geri kazanım, su kirliliği, hava kirliliği, iklim değişikliği, enerji tasarrufu ve alınması gereken önlemlerle ilgili bilgilendirme yapıldı.
Çevre Kontrol Müdürlüğü’nün ne işler yaptığını, geri dönüşümün önemini ve Denizli’de ilk ve tek olan 1.Sınıf Atık Getirme Merkezi’ni anlatan Güngör, öğrencilerin çevre bilinci kazanmalarına katkıda bulundu.
Verilen eğitimler ile çocukların hem çevre bilinci kazandırdıklarını hem de keyifli vakit geçirmelerini sağladıklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza geri dönüşümü, iklim değişikliği ve hava kirliliği gibi konuları anlattık. Çevre mühendisi ekiplerimiz tarafından öğrencilerimize verdiğimiz çevre eğitimlerimize devam ediyoruz. Minik öğrencilerimize atık pillerin ve atık yağların ayrı toplanmasının önemini, bu atıkların çevreye verdiği zararları anlattık. Merkezefendimiz için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.