Site icon D20Haber

Merkezefendi Belediyesinden deprem bölgesine yardımlar sürüyor

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerin yol açtığı yıkımların yaralarını sarma çabaları devam ederken, Merkezefendi Belediyesi de afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

 

KONTEYNER YAŞAM ALANLARI KURULDU, TEMİZLİK ÇALIŞMALARI YAPILIYOR

Merkezefendi Belediyesi, bu çalışmalar kapsamında afetzedelerin barınması için konteyner yaşam alanları kurdu. Salgın hastalıkların ve sağlık sorunlarının yaşanmaması için temizlik araçları ve hijyen ekipleri de çalışma yapıyor.

Ayrıca, çocukların yaşadığı travmayı çabuk atlatmalarını sağlamak ve onlara psikolojik destek olmak için de bölgeye gönderilen oyun otobüsü, çadır ve konteyner kentleri dolaşarak tüm gün çocuklara hizmet veriyor.

KENTTEKİ DEPREMZEDELERE DE YARDIM ELİ UZANDI

Merkezefendi Belediyesinin yardım toplama noktasına da yardımseverler tarafından temel gıda ürünleri, kıyafet, ayakkabı, temizlik ürünleri, kişisel hijyen malzemeleri, bebek maması, bebek bezi, beyaz eşya, mobilya, kırtasiye malzemeleri ve oyuncaklar getirildi. Bu ürünler TIR’lara yüklenerek deprem bölgesine gönderildi.

Denizli’ye gelen depremzedeler için kurulan dayanışma merkezinden de bugüne kadar binlerce depremzede yararlandı.

DOĞAN: ELİMİZDEN NE GELİYORSA YAPIYORUZ

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, afet bölgelerinde hala birçok konuda yardıma ihtiyaç duyulduğunu, bu konuda ellerinden ne geliyorsa yapmaya çalıştıklarını belirtti. Doğan, “Hemşerilerimizden gelen yardımları bölgeye ulaştırıyoruz. Hala çok ciddi ihtiyaçlar var. Hemşerilerimizin desteklerine devam etmesi, depremzedelerimiz için çok önemli. Bu dayanışmayı gün gün büyüten herkese sevgilerimi iletiyorum” dedi.

Exit mobile version