Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği – D20Haber
10.05.2025, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan...

Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Eylül 2022 Çarşamba - 14:57Güncelleme: 15 Eylül 2022 Perşembe - 11:09
Merkezefendi Belediyesinden kadın yetiştiricilere küçükbaş hayvan desteği

Merkezefendi Belediyesi, Kırsal Kalkınma Eylem Planı kapsamında kadın üreticilere yönelik küçükbaş hayvan desteği için başvuruların, 19 Eylül Pazartesi günü başlayacağını duyurdu.

Sosyal belediyecilik çalışmalarını sürdüren Merkezefendi Belediyesi, Kırsal Kalkınma Eylem Planı dahilinde 7 mahallede ikamet eden kadın üreticilere küçükbaş hayvan ve yem desteğinde bulunacak. Buna göre, 6360 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile birlikte köyden mahalleye dönen Altındere, Yeşilyayla, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa ve Aşağışamlı’da ikamet eden kadın üreticilere Tarsim sigortalı, merinos ve merinos melezi cinsi 5 adet koyun, 1 adet koç ve 6 aylık yem desteği sağlanacak.

Destekten yararlanmak isteyen kadın üreticilerin, 19 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında Merkezefendi Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nden başvurularını gerçekleştirebileceği kaydedildi. Ayrıca, 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden detaylı bilgi alabilecekleri belirtildi.

“KADIN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Haberin DevamıReklam




Kadın üreticilere her türlü desteği vererek arkalarında olduğunu belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Kırsal Kalkınma Eylem Planı dahilinde geçen yıl ilkini başlattığımız 5 koyun, 1 koç ve 6 aylık yem desteği projemizin bu yıl ikincisi için kayıt başvuruları başlıyor. Amacımız köyden mahalleye dönen ve hayvancılık ile geçimini sağlayan yada sağlamak isteyen kadın üreticileri, ekonomik anlamda desteklemek istiyoruz. Bizler her zaman sizlerin yanındayız, üreticinin yanındayız. Üreticilerimize desteklerimiz her zaman devam edecek” diye konuştu.

DESTEKTEN KİMLER FAYDALANACAK

Proje ile ilgili olarak hayvan desteğinden; yalnızca kadın üreticilere destek sağlanacak, hayvan varlığı 15 küçükbaş veya 3 büyükbaştan fazla olmayan, Sosyal Güvenlik Kurumu’na kayıtlı olarak çalışmayan ya da bu kurumdan “Çiftçi Bağkuru Emekliliği” dışında bir emeklilik gelirinin olmayan, 18-65 yaş arasında yeterli iş gücüne sahip, Merkezefendi Belediyesi ile 5 yıllık işbirliği yapmayı kabul eden, uygun koşulları taşıyan barınak veya ağıla sahip, hayvancılık yapmaya niyetli ve istekli kişi, Türkvet kayıt sistemi için gerekli, Hayvancılık İşletme Numarasına sahip, Altındere, Yeşilyaylı, Kumkısık, Üzerlik, Çeltikçi, Salihağa veya Aşağışamlı mahallelerinden birisinde ikamet eden kadın üreticiler düzenlenecek eğitimlere eksiksiz katılacaklarını kabul ederek faydalanabilecek.