Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtlar başladı – D20Haber
11.05.2025, Pazar
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtlar başladı

Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtlar başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Haziran 2021 Çarşamba - 10:09Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba - 10:10
Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtlar başladı

Merkezefendi Belediyesi’nce hayata geçirilen Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtların başladığı açıklandı.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Alzheimer tanısı konulan kişilerin sosyal yaşama uyumunu arttırmak ve bakımları konusunda yakınlarına destek olmak adına Selçukbey Mahallesi’nde inşa edilen Alzheimer Yaşam Merkezi’nde ön kayıtlar başladı. Buna göre, Merkezefendi’de ikamet eden ilk ve orta evre Alzheimer teşhisi konulan kişilerin yararlanacağı merkez için kayıtların 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden veya www.merkezefendi.bel.tr adresinden yapılacağı, sonrasında ilgili uzmanlar tarafından görüşmeler gerçekleştirileceği kaydedildi.

220 KİŞİ KAPASİTELİ

Alzheimer rahatsızlığı olan kişilerin merkezde günlük yaşam faaliyetlerini keyifli geçirmelerinin sağlanacağı, yakınlarına da bilinçlenmeleri yönünde destek verileceği aktarıldı. Denizli’nin ilk ve tek Alzheimer Yaşam Merkezi olma özelliği taşıyan 220 kişi kapasiteli merkezin 1600 metrekare kapalı alanı ve 700 metrekare bahçe alanı bulunuyor.

Haberin DevamıReklam




“AİLELERİN BU DESTEĞE İHİYACI VAR”

Alzheimer teşhisi konulan büyüklerin ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracaklarını, onlara destek olacaklarını belirten Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Merkezefendi Belediyesi olarak tüm hemşehrilerimize hizmet etme adına var gücümüzle çalışıyoruz. Verdiğimiz sözü tuttuğumuz ve Denizli’nin ilk ve tek Alzheimer Yaşam Merkezi’ni ilçemize kazandırdığımız için mutluyuz. Bu proje, ailelerin Alzheimer rahatsızlığı olan büyüklerini gönül rahatlığı ile günübirlik bırakabileceği bir merkez olacak. Çünkü ailelerin bu desteğe çok ihtiyacı var. Biz de hem Alzheimer olan büyüklerimize hem de yakınlarına bu desteği sağlamak istiyoruz. Alzheimer tanısı konulan büyüklerimizi bir araya getirerek onların sosyal bir ortamda bulunmalarını, keyifli vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Umarım bu merkezlerin sayısı daha da artacak ve Türkiye’ye örnek olacağız” diye konuştu.