Merkezefendi Belediyesince, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında “Atatürk ve Cumhuriyet” konulu resim, öykü ve kompozisyon yarışması düzenleniyor.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Merkezefendi’de çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Merkezefendi Belediyesi de Atatürk ve Cumhuriyet konulu öykü, resimve kompozisyon yarışması düzenliyor. Yarışmalara 6-18 yaş arasında olan ve başvuru şartlarını karşılayanlar katılabilecek.
Yarışmanın başvuruları 26 Ekim Çarşamba gününe kadar sürecek. Başvurular https://www.merkezefendi.bel.tr/ adresi üzerinden yapılacak. Detaylı bilgi 444 8 662 numaralı çağrı merkezi aranarak edinilebilecek.
Yarışmacıların eserlerini 26 Ekim tarihine kadar Merkezefendi Kültür Merkezi ve Merkezefendi Sanat Merkezi’ne teslim etmeleri gerektiği bildirildi.
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, yarışmayla ilgili açıklamasında, çocuklar ve gençlerde Atatürk ve Cumhuriyet bilincinin gelişmesine katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Doğan, şunları kaydetti:
“Gençlerimize ve çocuklarımıza yönelik faaliyetlerimiz ve etkinliklerimiz kesintisiz devam ediyor. Coşku ve gururla kutlayacağımız 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyetimizi çocuklarımızın, gençlerimizin gözünden görecek, onların zihinlerinden okuyacağız. Her bir eser bizim için çok değerli ve çok kıymetli. Atatürk ve Cumhuriyet konulu, gençlerimizi bisiklet ile ödüllendireceğimiz resim, öykü ve kompozisyon yarışmamıza 6-18 yaş arasındaki gençlerimiz ve çocuklarımız başvurabilir.”