Amatör spor kulüplerine 1 milyon TL’lik destek – D20Haber
12.05.2025, Pazartesi
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. İLÇELER
  6. /
  7. MERKEZEFENDİ
  8. /
  9. Amatör spor kulüplerine 1 milyon TL’lik...

Amatör spor kulüplerine 1 milyon TL’lik destek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2022 Perşembe - 15:11Güncelleme: 24 Kasım 2022 Perşembe - 15:11
Amatör spor kulüplerine 1 milyon TL’lik destek

Merkezefendi Belediyesi, 60 amatör spor kulübüne parasal değeri 1 milyon lirayı bulan malzeme ve ekipman desteği sağladı.

Merkezefendi Belediyesinin amatör spor kulüplerine sağladığı malzeme ve ekipman desteğinin dağıtımı için Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu’nda tören düzenlendi. Törene Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Denizli Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Ömer İlman, Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Coşkun, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Ayşe Sarıkaya, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, amatör spor kulüplerinin yöneticileri ve sporcular katıldı.

YARDIMDA 40’IN ÜZERİNDE ÜRÜN ÇEŞİDİ YER ALDI

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, törendeki konuşmasında, spor dostu bir belediye olduklarını, amatör spor kulüplerimizin yanında olmaya devam ettiklerini, 60 kulübüne ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda 40’ın üzerinde ürün çeşitliliğiyle spor malzemesi ile ekipman sağladıklarını söyledi.

“SPORUN BÜTÜN BRANŞLARINI DESTEKLİYORUZ”

Gençleri ve çocukları spora özendirmek, kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için çalıştıklarını belirten Doğan, “Göreve geldiğimiz tarihten itibaren amatör spor kulüpleri ile ilişkilerimiz çok iyi. Sizlerin sıkıntılarını ve sorunlarını dinliyoruz. Talepleriniz doğrultusunda ilerliyoruz. Amatör spor kulüplerimizi ve sporun bütün branşlarını gönülden destekliyoruz. Artık malzeme dağıtım törenimiz her yıl geleneksel hale geldi. Bugün de toplamda 1 milyon TL’nin üzerinde 40 ürün çeşidi olan malzemelerimizi futbol, voleybol, basketbol ve engelli spor kulüplerimize teslim ediyoruz” dedi.

“13 BRANŞTA SPOR YAPMA İMKANI SUNULUYOR”

Merkezefendili binlerce vatandaşın spor yapmasını sağladıklarını kaydeden Doğan, “Gençler bizim için çok önemli. Onlar bizim umudumuz ve geleceğimiz. Basketbol, tenis, futbol, voleybol, satranç başta olmak üzere 6 branşta hizmet ediyoruz. Aynı zamanda altyapıda yetiştirdiğimiz yetenekli çocuklarımızı ve öğrencilerimizi de amatör spor kulüplerine göndererek önlerini açmak istiyoruz. Geçen dönem amatör spor kulüplerimizle birlikte malzeme desteği ve top desteğinde bulunduk. Spor kulüplerimizin nerede ne ihtiyacı varsa bizler yetkimiz dahilinde onların yanında oluyoruz. 13 Kadın Çocuk Yaşam Merkezimizde 13 farklı branşta vatandaşlarımıza spor yapma imkanı sağlıyoruz. Çocuklar bu merkezlerimize gelip spor yapma imkanı buluyor. Bütün okullarımızda desteklerimizi sürdürmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Haberin DevamıReklam




“SPORUN İHTİYAÇLARI FAZLA”

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdür vekili Ömer İlman ise, amatör sporun, sporun kalbi olduğunu söyleyerek, “Amatörler yoksa profesyonelliğin olması mümkün değildir. Bu anlamda da yapılan tüm çalışmalar ve her tür faaliyetler ilimizde ve ilçemizde sporun gelişmesine katkı sağlıyoruz. Gençliğimize spor alanında ve gençlik alanında önemli hizmetler üretiyoruz. Fakat sadece bizim yaptıklarımızın yetmesi mümkün değil, sporun ihtiyaçları çok fazla ve farklı. Bu anlamda da yerel yönetimlerimizin bu alanda destek yapması çok büyük önem taşımakta. Bugün amatör spor kulüplerimizin yanında olduğumuzu hissettiriyoruz. Yaz döneminde açtığımız çok amaçlı spor tesisi Merkezefendi bölgemizde bulunmakta sizlere hizmet etmeye çalışıyoruz. Hedeflerimiz çok daha büyük. Spora emek veren katkı veren herkese şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ SPORUN YANINDA”

Sporun gelişmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Denizli ASKF Başkanı Ayşe Sarıkaya da, Merkezefendi Belediyesince her yıl düzenli olarak amatör spor kulüplerine malzeme desteği sağlandığını belirtti. Sarıkaya, şunları kaydetti:

“doğrultusunda kulüplerimize malzeme desteği sağlayan Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan’a teşekkür ediyorum. Her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam eden başkanımız bizi çok mutlu etti. Denizlimiz için büyük başarılar elde ediyoruz. Bu başarıların sağlanabilmesi içinde maddi ve manevi destekler bizlere çok iyi geliyor. Ne kadar çok gençlerimize ulaşırsak o kadar başarıya ulaşacağız. Sporda bizim istediğimiz dostluk, kardeşlik ve barış. Kadınlar futbolunda da üst düzeydeyiz ve Türkiye genelinde kadınlarımız büyük başarı elde etmektedir.”

“MERKEZEFENDİ SPORUN MERKEZİ HALİNE GELDİ”

TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil de sporun önemine dikkat çekerek, “Her şeyden önce bu güzel günde aile ortamını yarattığı için Merkezefendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan ve ekibine teşekkür ediyorum. Merkezefendi Belediyesi göreve geldiği günden itibaren bu tür etkinliklerini sürdürüyor. Merkezefendi’de neredeyse her yerde bir spor alanı var. Burada sadece futbolu görmüyoruz. Voleybol, hentbol, basketbol ve diğer tüm branşları görüyoruz. Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket takımımız var Süper Lig’de iki yıldır izlemekten zevk alıyoruz. Bir bakarsınız ileride futbolda da Süper Lig’de Merkezefendi Belediyesi olur. Spora desteklerini esirgemeyen Merkezefendi Belediyesi’ne tekrar teşekkür ediyorum. Onların bizim yanımızda olduğu gibi bizlerde onların yanındayız” dedi.