Purçu: Referandum tek adamlık için – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Purçu: Referandum tek adamlık için

Purçu: Referandum tek adamlık için

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Nisan 2017 Salı - 11:00Güncelleme: 11 Nisan 2017 Salı - 11:00
Purçu: Referandum tek adamlık için

CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, ülkenin birçok sorun yaşadığını, ancak iktidar partisinin bunlara Çözüm aramak yerine “tek adamlık” için referanduma gittiğini söyledi.

CHP’nin Roman kökenli İzmir Milletvekili Özcan Purçu, referandum çalışmaları için Denizli’ye geldi. Çivril’e de giden Purçu, Işıklı ve Hamam mahallesinde yaşayan Roman vatandaşlarla bir araya geldi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Gülizar Biçer Karaca ile birlikte Işıklı’da Roman kökenlilere seslenen Purçu, 16 Nisan’da yapılacak referandumun ülkenin asli sorunlarına çözüm getirmeyeceğini belirterek, hayır oyu için destek istedi.

Işıklı programından sonra Hamam Mahallesi’ne geçerek Roman vatandaşları ziyaret eden Purçu, burada yaptığı konuşmada da çocukların okutulmasını ve kız çocuklarının erken evlendirilmemesini istedi.

Anayhasa değişikliğiyle yetkilerin tek elde toplanmasının istendiğini anlatan Purçu, “Ülkenin önünde işsizlik, yoksulluk, bütçe ve terör sorunları varken tek adamlık için referandum yapmak çözüm değil. 16 Nisan’da eğer evet çıkarsa bütün yetki tek elde toplanacak. Referandumun anlamı bu ülkenin önünde bu kadar sorun varken hepimiz hayır demeliyiz” diye konuştu.

Özcan Purçu’nun Çivril programına CHP İlçe başkanı Ömer Köseoğlu yönetim kurulu üyeleri ile CHP Belediye meclis üyeleri de eşlik etti.

KAYNAK: YEŞİL ÇİVRİL HABER