Akbaba: Derdim il başkanlığı değil, iktidara yürüyüş – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Akbaba: Derdim il başkanlığı değil, iktidara...

Akbaba: Derdim il başkanlığı değil, iktidara yürüyüş

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Şubat 2020 Pazar - 20:16Güncelleme: 16 Şubat 2020 Pazar - 20:17
Akbaba: Derdim il başkanlığı değil, iktidara yürüyüş

CHP Denizli İl başkanı mahir Akbaba, derdinin yeniden il başkanı seçilmek değil, eylemleri ve söylemleriyle CHP’nin iktidara yürümesi olduğunu söyledi.

CHP İl Başkanı Mahir Akbaba, kongre konuşmasında, hem yerel seçim sürecinde kendisine yöneltilen eleştirileri yanıtladı hem bundan sonraki hedefler doğrultusunda güçlü bir örgüt yapısı için yapılması gerekenlere dikkat çekti.

BÜYÜKŞEHİRLE İLGİLİ İTTİFAK SÜRECİNİ ANLATTI

Büyükşehir Belediyesi başkan adayının belirlenme sürecinde ittifak ortağının net tavrıyla başlayan süreci kabullenmenin kolay olmadığını ifade eden Akbaba, “İl başkanı Denizli’yi satmaz arkadaşlar. İl başkanı başka şehirden gelmedi. Başka şehirden gelip hasbelkader il başkanı olmadı. O süreçte partiyi zarar vermemek için kan kusup kızılcık şerbeti içtik. Ama demek değil ki tepkimizi göstermedik. Denizli ile ilgili genel merkezdeki görüşmelerde haddimi aşıp ‘sizin solcu olduğunuzdan şüphe ediyorum’ dedim. 49 kişiyle Ankara’ya gidip Sayın Genel Başkan ile görüştük. 25 dakikalık bir konuşma yaptım, dozunu artıra artıra. Genel Başkan’ın yerinde ben olsaydım 40 yaşındaki il başkanına ‘istifanı ver, çık git’ derdim. O görüşme bana sabrın önemini öğretti. Kendisi bize ‘sizin için Denizli, benim için Türkiye önemli. Denizli’ye dönün alabildiğiniz kadar çok oy alın, belediye kazanın. Bir söz verdik. Siyasi etik gereği o sözden dönemem’ dedi” diye konuştu.

“PARTİNİN SAHİBİ ÖRGÜTTÜR”

Partinin gerçek sahibinin örgüt olduğunu ve ilçe başkanlarına gerekli desteği verilmesi gerektiğini vurgulayan Akbaba, “İl başkanı değişir, belediye başkanı değişir, genel başkan değişir. Kalıcı tek isim Mustafa Kemal Atatürk’tür” ifadesini kullandı.

“KALİTELİ VE TEMİZ SİYASET İÇİN BAŞLANGIÇ”

Derdinin yeniden il başkanı seçilmek olmadığını kaydeden Akbaba, “Derdim il başkanlığı değil. Eylemleriyle, söylemleriyle iktidar olmaktır. Bunun için koşar adım gitme zamanıdır, yine bir başlangıçtır. Bu, Pamukkale ilçesinde adına seyir tepesi dedikleri ucebeye ve borç batağına karşı başlangıçtır. 23 Nisan’ları, 19 Mayıs’ları, 30 Agğustos’ları, 29 Ekim’leri anlamayanlara karşı yeni bir başlangıçtır. Tek adamlığa karşı başlangıçtır. Kaliteli ve temiz siyaset için yeni bir başlangıçtır” ifadelerini kullandı.