CHP’de 3 ismin adaylığı kesin gibi – D20Haber
30.04.2024, Salı
15 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. CHP’de 3 ismin adaylığı kesin gibi

CHP’de 3 ismin adaylığı kesin gibi

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 17 Ekim 2018 Çarşamba - 23:05Güncelleme: 18 Ekim 2018 Perşembe - 00:43
CHP’de 3 ismin adaylığı kesin gibi

CHP’de yerel seçim takvimi işlerken, bazı ilçelerde başkan adaylarının Parti Meclisi (PM) toplantısından sonra 25 Ekim’de açıklanacağı öğrenildi.

CHP’de aday adaylığı başvurlarında son iki güne girildi. Mart 2019’daki yerel seçimlerde belediye başkanlığına aday adayı olacaklar için son başvuru tarihi 19 Ekim. Başvuru sürecinin tamamlanmasından sonra gözler 24 Ekim’de yapılacak PM’ye çevrilecek. 25 Ekim’de de ilçe örgütleri, il başkanı ve milletvekillerinin mutabakat sağladığı tek aday adaylı yerlerde başkan adayları açıklanacak.

ACIPAYAM, BOZKURT VE SARAYKÖY’DE ADAYLAR BELLİ GİBİ

Bu arada CHP kulislerinde de gündem kimlerin aday adayı olacağı ve kimlerin ilk aşamada aday olarak açıklanacağı. Konuşulanlara göre, Acıpayam’da Alim Arslan ismi üzerinde fikir birliğine varıldı. Başka aday adayının da çıkmayacağı ifade ediliyor. Dolayısıyla 25 Ekim’de Alim Arslan’ın CHP Acıpayam Belediye Başkan Adayı olarak açıklanması bekleniyor.

Aday adayının tek olduğu bir başka ilçe ise Bozkurt. 2014 yerel seçiminde Bozkurt Belediye Başkanı seçilen Birsen Kurt’un yeniden aday gösterileceği gelen bilgiler arasında.

Sarayköy’de de şu ana kadar aday adaylığı için tek başvuru yapıldı. İlçe başkanlığından istifa eden Cengiz Demirci, başvurusunu yaptı.

Bu ilçelerde başka aday adayının çıkmayacağı, Acıpayam’da Alim Arslan’ın, Bozkurt’ta Birsen Kurt’un ve Sarayköy’de Cengiz Demirci’nin 25 Ekim’da başkan adayı olarak açıklanacağı belirtiliyor.