Tin’den fabrikalarda evet turu – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. AKP
  6. /
  7. Tin’den fabrikalarda evet turu

Tin’den fabrikalarda evet turu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Nisan 2017 Perşembe - 11:40Güncelleme: 6 Nisan 2017 Perşembe - 11:40
Tin’den fabrikalarda evet turu

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, fabrikaları ziyaret ederek, 16 Nisan Pazar günü yapılacak referandumda işçilerden evet oyu istedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatmak üzere Tosunlar, Doğruyol, Gürsan, Şevval, Kabukçu, Bahar, Demsan, Aki Çelik, Yedeks, Sadık Grup, Seymen, Menekşe, Akteks, Aysu, Askon, Hürsan, Faber, Başaranlar, Kaya, İdeahome, ve Alson’u ziyaret etti.

Firma ziyaretlerinde çalışanlara seslenen Tin, parlamenter sistemde var olan koalisyon ihtimali ve yönetim boşluğun Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ortadan kalkacağını, yeni sistemle koalisyonlar, yönetim boşlukları olmayacağını, bunun da ülke yönetiminde siyasi istikrarı sağlayacağını söyledi.

EKONOMİ YÖNETİMİ YENİDEN KURULACAK

Esnek olmayan ekonomik sistemin 16 Nisan sonrası yeniden şekilleneceğini ve Türkiye’nin uluslararası arenadaki gücünü artıracağını savunan Tin, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile değişen dünya şartlarına daha uyumlu, daha esnek, daha güçlü ve tek başlı bir ekonomi yönetimi kurulacak. Ekonomi ile ilgili kurumlar arasında yaşanan uyumsuzluklar tamamen ortadan kalkacak. Yatırımları aksatan bürokratik engeller sona erecek. Artık yatırımlar bürokrasiye takılmayacak. Ekonomi politikaları ve reformlar devlet ve toplum çıkarına uygun planlanacak” dedi.

KİMİN MİLLETVEKİLİ OLACAĞINA KONSEY KARAR VERDİ

Türkiye’de yönetim sisteminin mutlaka değişmesi gerektiğini ifade eden Tin, “Türkiye’de yönetim krizlerinin tavan yaptığı en zor yıllar darbeden sonra yaşanan 1983’lüyıllardır. Büyükler iyi hatırlar. Darbeler ve ardından yaşananlar hafızalarımızdan hiç çıkmıyor. Öyle ki, darbe sonrası yaşanan dönemde kimin milletvekili olacağına bile Milli Güvenlik Konseyi karar verdi ve demokrasi raftan hiç indirilmedi” diye konuştu.