Karaca, enerji krizini soru önergesiyle meclise taşıdı – D20Haber
06.07.2025, Pazar
24 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. POLİTİKA
  4. /
  5. CHP
  6. /
  7. Karaca, enerji krizini soru önergesiyle meclise...

Karaca, enerji krizini soru önergesiyle meclise taşıdı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2022 Salı - 11:38Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı - 13:58
Karaca, enerji krizini soru önergesiyle meclise taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, başta organize sanayi bölgeleri olmak üzere fabrikaların durmasına yol açacak enerji krizini soru önergesiyle TBMM’ye taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yarın gece yarısı başlayıp, 28 Ocak Cuma günü saat 24.00’te sona erecek elektrik kesintileriyle ilgili soru önergesi verdi. Karaca, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına verndiği yazılı soru önergesinde, “Sanayicinin zararını karşılayacak eylem planınız var mı?” diye sordu.

Elektrik kesintilerinin telafisi zor sonuçlar yaratacağına dikkat çeken Karaca, “İran’dan gelen doğal gazın kesintiye uğraması ile birlikte, enerjide bir B planı olmayan Türkiye ciddi sıkıntıya girmiştir” ifadelerini kullandı.

Yaşanan sorunun üretimi sekteye uğratacağını ve sanayiciyi zarara sokacağını belirten Karaca, Bakan Dönmez’e şu soruları yöneltti:

•24.01.2022 tarihi itibarıyla sanayi bölgelerine uygulanan elektrik kesintisinin toplam maliyeti ne olacaktır?

•Sanayi bölgelerine uygulanan elektrik kesintisinden toplam kaç sanayici etkilenecektir?

•Zarara uğraması kaçınılmaz olan sanayiciler açısından yaşanan bu kesintinin zararlarını en aza indirmek için yürütmekte olduğunuz bir çalışma veya uygulamaya geçireceğiniz bir eylem planı var mıdır?

Haberin DevamıReklam




•Sanayi bölgelerine uygulanan kesinti sonucu oluşacak zarar ve kaybın ilerleyen süreçte son tüketiciye yansımaması için önlem alınacak mıdır?

•Enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olan Türkiye’nin gelecek dönem/yıllarda da benzer sorunları yaşamaması için gerekli eylem planları belirlenecek midir?

•Silivri ve Tuz Gölü gibi Türkiye genelindeki depolama alanlarında Türkiye’nin ihtiyacı kadar depolama yapılmış mıdır? Yapılmadıysa bunun sebebi nedir?

•Bu depolama alanlarındaki miktarı dışarıdan enerji ikmalinin olmadığı varsayıldığında Türkiye’nin kaç günlük enerji tüketimini karşılayacak düzeydedir?

•24.01.2022 itibarıyla Türkiye genelindeki depolama alanlarının toplam yüzde kaçı doludur?

•Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye’nin yaşadığı doğalgaz ve elektrik kesintisi ile birlikte yerli ve alternatif enerji kaynaklarına olan zorunlu ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Yerli ve dışarıdan alınan enerjilere alternatif olabilecek enerji kaynaklarına yönelik bir çalışmanız ya da projeniz var mıdır? Var ise bu çalışma ve projelerin detayları nedir?

•Güneş ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir enerji kaynaklarının önünde bürokratik engellerin kaldırılarak; bu enerjilerin kullanımının teşvik edilmesine yönelik yeni düzenleme yapılacak mıdır?