PASVAK’tan Kırcalılara yemek desteği – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. PASVAK’tan Kırcalılara yemek desteği

PASVAK’tan Kırcalılara yemek desteği

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Haziran 2019 Pazartesi - 11:46Güncelleme: 10 Haziran 2019 Pazartesi - 11:46
PASVAK’tan Kırcalılara yemek desteği

Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK), Acıpayam’da mart ayında meydana gelen depremden en fazla etkilenen yerleşim yerlerinden olan Kırca Mahallesi’ne yardım eli uzattı. Sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle vatandaşlara ramazan ayı boyunca iftar yemeği sağlandı.

PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, depremde evleri zarar görenlere ilk günlerde sabah sıcak çorba, akşam ise sıcak yemek hizmeti sunulduğunu, Kızılay ve AFAD’ın sıcak yemek düzeni kurmasıyla PASVAK’ın geri çekildiğini söyledi.

ÇAĞRIYLA YENİDEN GİDİLDİ

Ancak yerel inisiyatiften sıcak yemek ihtiyacının devam ettiği talebi gelmesi üzerine yeniden bölgeye gidildiğini kaydeden Topuz, sponsorların desteğiyle ramazan ayı boyunca Kırca Mahallesi’nde depremzedelere iftar yemeği verildiğini bildirdi.

Kırca’da toplumsal dayanışmanın güzel bir örneğinin verildiğini belirten Topuz , “Başta Denizli Sanayi Odası olmak üzere, AYSİAD, Ticaret Borsası, Yerel İnisiyatif Derneği ve Sayın Valimiz Hasan Karahan’a bu çabaya maddi manevi destek çıktığı için teşekkür ederiz. Acıpayam Belediye Bakanı Hulusi Şevkan ve Kırca Köyü Muhtarı Naile Kaya da organizasyon desteklerini sağladıkları için ayrıca tebrik ederim. Bu uygulama ile PASVAK hızlı intikal ve sürdürülebilirlik, diğer taraftan olası toplumsal dayanışma için yapılacak katkıların organizasyonu bakımından güzel bir uygulamalı tecrübe elde etmiştir” dedi.