Ege’deki Tabip odalarından ‘Türkiye ve Türk kavramına sahip çıkıyoruz’ açıklaması – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. YAŞAM
  4. /
  5. SİVİL TOPLUM
  6. /
  7. Ege’deki Tabip odalarından ‘Türkiye ve Türk...

Ege’deki Tabip odalarından ‘Türkiye ve Türk kavramına sahip çıkıyoruz’ açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2018 Pazar - 23:13Güncelleme: 11 Şubat 2018 Pazar - 23:14
Ege’deki Tabip odalarından ‘Türkiye ve Türk kavramına sahip çıkıyoruz’ açıklaması

Denizli’de toplanan Ege Bölgesi Tabip odaları, “Meslek birliklerinin başında yer alan Türk ve Türkiye isim ve kavramlarına sahip çıkıyor, tartışmaya açılmasını asla kabul etmiyoruz” açıklamasını yaptı.

Ege Bölgesi Tabip Odaları Toplantısı, Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyeleri ile Aydın, Denizli, Isparta-Burdur, İzmir, Manisa ve Muğla Tabip odaları temsilcilerinin katılımı ile yapıldı. Denizli Tabip Odası'nın ev sahipliği ile gerçekleştirilen toplantıda, sağlıkta şiddet, hekimlerin emeklilik ve yıpranma payları, şehir hastaneleri, yardımcı doçentlik ve doçentlik ile ilgili düzenlemeler, kamudan ihraç edilen hekimler, Tıp Haftası etkinlikleri, Türk Tabipleri Birliği’nin isminde ve Tabip odalarına üyelik ile ilgili yapılmak istenen değişiklikler hakkında görüş ve öneriler ele alındı.

Toplantı sonunda yayımlanan bildiride, “Ege Bölge Tabip odaları olarak; meslek birliklerinin başında yer alan Türk ve Türkiye isim ve kavramlarına sahip çıkıyor, tartışmaya açılmasını asla kabul etmiyoruz. Odalarımıza, mesleğimize ve meslek birliğimize sahip çıkıyoruz. Odalarımızın yetkilerinin azaltılmasını değil artırılmasını talep ediyoruz. Tüm hekimlerimizi odalarına sahip çıkmaya ve üye olmaya davet ediyoruz” denildi.